Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
vafo.dk
 Tømreren lagde i går sidste hånd på den nye bro over Torup Bæk, og dermed er den nye natursti fra Hjertestien omkring golfbanen til Lild Møllevej klar til at tage imod de første vandrere. - Foto: Mads Hansen
 Kortet viser, hvor den nye natursti skaber forbindelse mellem Hjertestien rundt om golfbanens nordlige del og Lild Møllevej, så der igen er skabt forbindelse sydpå til Daugård-området. Forbindelsen forsvandt, da Hedensted Golfbane blev anlagt.
 Tømreren lagde i går sidste hånd på den nye bro over Torup Bæk, og dermed er den nye natursti fra Hjertestien omkring golfbanen til Lild Møllevej klar til at tage imod de første vandrere. - Foto: Mads Hansen

Ny bro over Torup Bæk fuldender natursti

Publiceret: 12.11.2008 06:00
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Mogens Hansen
Tømreren lagde i går sidste hånd på en ny bro over Torup Bæk, og der med er naturstien ved Hedensted Golfbane i Torup Bakker færdig. Det sidste stykke fra Hjertestien og til Lild Møllevej har ladet vente lidt på sig, fordi der har været problemer med linieføringen.

-Det har hele tiden været planen, at der fra Hjertestien, som blev anlagt omkring den nordlige del af banen ved anlæggelsen af Hedensted Golfbane, skulle anlægges en sti, som skaber forbindelse sydpå til Daugård-området. Det har trukket ud, fordi der har været problemer med linieføringen. I den første plan gik stien hen over golfbanen, men for at undgå konflikt mellem golfspillere og vandrere, er der blevet fundet en anden linieføring af stien, fortæller landinspektør ved Hedensted Kommune, Hans Jørgen Hvideland.

Måtte lave aftale med to lodsejere
Den nye linieføring betød, at Hedensted Kommune skulle til at lave aftaler med ejerne af Dalbygård og Lild Møllegård, før stien kunne anlægges. I foråret var aftalerne på plads, og byrådet kunne bevilge de 300.000 kr., som det har kostet at anlægge den sidste del af naturstien ved golfbanen. Kommunen har selv skullet betale de 114.000 kroner, mens de 186.000 kr. er kommet som et tilskud fra Skov- og Naturstyrelsen.

Den nye natursti løber i et naturskønt område fra golfbanen ned gennem en slugt - og det har været nødvendigt både at etablere en bro over Torup Bæk samt en gangbro på pæle over et sumpet område.

Kommunen gør på nuværende tidspunkt intet for at markere, at stisystemet ved golfbanen nu er helt færdigt. Det sker måske til foråret.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier