Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen

Du viderestilles til den mobile version af


Ønsker du at fortsætte?
Dit valg huskes i 30 dage

vafo.dk
Vejret16 º C
Karin Høgsborg
Karin Høgsborg

Revisor - slet ikke så kedeligt

Publiceret: 31.03.2010 06:00
Christian Ingemann

Klik her for at se samtlige annoncer

forskudsopgørelser, skattemapper, lønsedler samt papirbakker, mapper og en enkelt regnemaskine fylder godt op på Karina Høgsborgs skrivebord. Alligevel garanterer den 29-årige revisor, at jobbet handler om andet og mere end bare tal og papirer.

- Jeg taler meget med kunderne, enten ansigt til ansigt eller over telefonen, så den sociale kontakt tager også en stor del af arbejdstiden. Det er slet ikke så kedeligt at være revisor, bedyrer hun overfor avisens udsendte.

Mellem natur og industri
En solskinsdag kun et stenkast fra det idylliske Uldum Kær. Klemt inde mellem idrætshal, ridebane, villaer og virksomheder holder Revisionskontoret Jytte Aagesen A/S til i en rød/brun murstensbygning, der med sine store vinduesfacader til begge sider og endog glasparti i loftet tillader "papirnusserne" at snuse til livet udenfor midt i arbejdstiden.

Karina Høgsborg kan fra sin alternative kontorstol - en stor, blå gymnastikbold der skulle være bedre for hendes sarte ryg - iagttage bl.a. de af rideskolens heste, der ind imellem forvilder sig ind i revisionsfirmaets have. Fluesmækkeren bag hendes hul- og hæfte-maskiner vidner om, at med heste følger der fluer. End ikke de små, irriterende insekter kan dog forstyrre idyllen her i grænseområdet mellem Uldums natur og industriområde.

Mange brancher
I avisens serie "Godt det ikke er mig!" sendte bedemand Bente Lorenzen fra Vejle stafetten videre til en revisor med den begrundelse, at sådan en må være begravet i tal og papirer dagen lang. Sådan er hverdagen altså ikke helt for Karina Høgsborg og hendes otte kolleger på Mekuvej 32, hvor kontakten med kunderne spiller en vigtig rolle i dagligdagen.

Den unge revisor, som har boet hele sit liv i Vejle, ordner regnskaber for alt fra lokale kunder som Andelsboligforeningen Fasanvej og luftrense-virksomheden BBK Bio Airclean A/S til tøjbutikken med det sjove navn, MMTHMSIIH (Må Man Tage Hunden Med Sig Ind I Himlen) ApS på Strøget i København. Revisionskontoret Jytte Aagesens kundegruppe er mangfoldig, og det er med til at gøre arbejdsdagen spændende.

- Når man arbejder med så forskellige kunder, som jeg gør, bliver det aldrig ensformigt. Jeg kan godt lide at have kontakt til så mange forskellige brancher, siger Karina Høgsborg.

En jobannonce...
Hun anede ikke, hvad hun ville være, da hun var færdig med 10. klasse på Petersmindeskolen men tænkte, at en handelsskole-uddannelse kunne bruges til så meget. Efter et trainee-ophold hos BDO Scan Revision, som hun supplerede med en aftenskole-HDR (økonomi og regnskab) på Syddansk Universitet i Kolding, faldt hun over en jobannonce i Vejle Amts Folkeblads jobsektion: Revisionskontoret Jytte Aagesen A/S søgte en revisor.

- Det job, jeg søgte, fik jeg ikke. Men pludselig manglede de endnu en medarbejder, og så blev jeg alligevel kaldt til samtale. Det er jeg rigtig glad for i dag, siger Karina Høgsborg.

Revisor-fester
Revisorerne i det lyse, åbne kontormiljø laver regnskaber helt fra bunden: Lige fra en kunde eksempelvis kommer ind af døren med en plasticpose fuld af titusindvis af bilag, der skal bogføres (det kan tage flere dage at sortere sådan en poses indhold), til efterfølgende bogføring og afstemning af løn, moms og skat. Gæld og tilgodehavender ved debitorer, kreditorer. Alskens aktiver, passiver. Og meget ofte også virksomheds-indehaverens private årsopgørelse.

Medarbejderne ligger nærmest vandret i øjeblikket, fordi regnskaberne skal være færdige inden udgangen af juni. Når forårs-travlheden er overstået, venter den årlige sommer-fest, der én gang for alle slår fast, at revisorer - tro det eller lad være - bestemt ikke er et kedeligt folkefærd!

- Vi fester virkelig igennem. Jeg kan garantere dig for, at nogle af de sjoveste fester, jeg har været til, er revisor-fester, siger Karina Høgsborg med overbevisning i stemmen.

Mens avisens udsendte tænker, at dét må være reklame-branchens umulige kunst: At gøre ordet "revisor-fest" til noget, de unge vil have...

Kreativ tænkning af selvstændige
Det hænder, understreger Karina Høgsborg, at revisorerne skraldgriner på jobbet - også over det arbejds-relaterede.

- Det kan f.eks. være, hvis en selvstændig forsøger at trække noget fra i skat, der absolut intet har med virksomheden at gøre: Dykker-udstyr. Eller danse-undervisning. Jeg har også haft en, der havde købt et 7.500 kroners dyrt armbånd til sin kone og forsøgte at trække det fra. Så må man som revisor gøre opmærksom på, at dén går nok ikke, siger hun.