Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen

Du viderestilles til den mobile version af

Mobile Logo

Ønsker du at fortsætte?
Dit valg huskes i 30 dage

vafo.dk
Benny F. Nielsen Morten Hentze ejer butikken sammen med sin kone Lisbeth og venneparret Peter og Helle Christiansen.
Benny F. Nielsen Søstrene Trine Holm fra Alken ved Skanderborg og Tanja Holm fra Vejle var taget til Sellerup Strand for at mødes over et par pandekager. Medejer Morten Hentzes søn, Søren Hentze, serverer for dem.
Benny F. Nielsen Morten Hentze ejer butikken sammen med sin kone Lisbeth og venneparret Peter og Helle Christiansen.

Succes kan lukke Pandekagehuset

Publiceret: 26.07.2010 06:00
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Silas Bang

Annonce

Klik her for at se samtlige annoncer

udsyn til både fjord, mark og skov fejler udsigten ved Pandekagehuset i Sellerup Strand ikke noget. Men beliggenheden på en lille snoet vej betyder, at turister sjældent kommer tilfældigt forbi. Alligevel har stedet opnået stor succes, siden de to vennepar Lisbeth og Morten Hentze og Helle og Peter Christiansen åbnede det for fem år siden.

- Der var mange, der var skeptiske dengang. "Hvem kommer da her forbi?", sagde de, men hvert år siden er der kun kommet flere og flere kunder til. Nogle kommer langvejsfra, og vi holder indimellem også børnefødselsdage, fortæller Peter Christiansen, der også får henvist kunder fra det femstjernede hotel, Comwell, i Brejning.

Ofte lang ventetid
Succesen var tydelig i det varme vejr i går, hvor en lang kø gik fra kasseapparatet og ud på terrassen, hvor lækkersultne kunder ventede tålmodigt på et ledigt bord og en pandekage med is. Et måltid, der indimellem var næsten en time undervejs.

Peter Christiansen fortæller, at medarbejderne ofte har svært ved at følge med i den lille kiosk:

- Det er intet problem at skaffe flere medarbejdere, men vi har ikke plads til dem, ligesom vi hverken har borde eller parkeringspladser nok herude til 100 kunder. Der vil være tidspunkter, hvor folk må stå op og vente på et bord, siger han.

Ønsker mere plads
De to vennepar åbnede Pandekagehuset, 30 år efter Peter Christiansen farmor lukkede et ishus i det samme hvide hus.

Alligevel overvejer han og de andre ejere, om bygningen er gået hen og blevet for lille til at følge med succesen.

- Jeg vil med 99,99 procents sikkerhed sige, at vi åbner her igen næste år, men vi leger da med tanken om at finde noget større. Vi drømmer om en stor veranda ud over vandet i en større by, hvor kunderne kan nyde et glas koldt øl eller vin og en pandekage med fyld i stedet for kun is, siger Peter Christiansen, der ønsker at give kunderne et alternativ til dyre restauranter og fastfood.

Jobbet skal skrottes
Hvor restauranten eventuelt skal ligge, har Peter Christiansen ikke en færdig idé om. Inden drømmen eventuelt kan føres ud i livet, skal han først blive enig med sin kone og Lisbeth og Morten Hentze om, at de satser alt på pandekagerne. Det vil i givet fald betyde et farvel til i hvert fald mændenes fuldtidsarbejde. Morten Hentze er elektriker, mens Peter Christiansen i vinters åbnede Klinik Kellers Parks, der tilbyder forskellige former for røntgen diagnostik.

- Vi kan godt lide vores fag, men vi kan godt finde på at stoppe, hvis vi kan leve af pandekagerne, siger Peter Christiansen.

- Omvendt kommer der også kunder hen til os og siger: "I finder jo ikke bedre omgivelser end herude", og det har de jo ret i. Det ville bare være lækkert med mere plads.

Vejle Amts Folkeblad

 • Tegn abonnement

 • Kundeservice

 • Bliv avisbud

 • Tilmeld nyhedsbrev

  Vi sender dig hver dag et gratis nyhedsoverblik direkte til din mail.

  Ja tak, jeg accepterer betingelserne hvori der bl.a. står, at Jyske Medier A/S må kontakte mig.


 • Produkter

Seneste web-tv


  Seneste gallerier

   Der er ingen annoncer.