Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
vafo.dk
Benny F. Nielsen Morten Hentze ejer butikken sammen med sin kone Lisbeth og venneparret Peter og Helle Christiansen.
Benny F. Nielsen Søstrene Trine Holm fra Alken ved Skanderborg og Tanja Holm fra Vejle var taget til Sellerup Strand for at mødes over et par pandekager. Medejer Morten Hentzes søn, Søren Hentze, serverer for dem.
Benny F. Nielsen Morten Hentze ejer butikken sammen med sin kone Lisbeth og venneparret Peter og Helle Christiansen.

Succes kan lukke Pandekagehuset

Publiceret: 26.07.2010 06:00
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Silas Bang
Med udsyn til både fjord, mark og skov fejler udsigten ved Pandekagehuset i Sellerup Strand ikke noget. Men beliggenheden på en lille snoet vej betyder, at turister sjældent kommer tilfældigt forbi. Alligevel har stedet opnået stor succes, siden de to vennepar Lisbeth og Morten Hentze og Helle og Peter Christiansen åbnede det for fem år siden.

- Der var mange, der var skeptiske dengang. "Hvem kommer da her forbi?", sagde de, men hvert år siden er der kun kommet flere og flere kunder til. Nogle kommer langvejsfra, og vi holder indimellem også børnefødselsdage, fortæller Peter Christiansen, der også får henvist kunder fra det femstjernede hotel, Comwell, i Brejning.

Ofte lang ventetid
Succesen var tydelig i det varme vejr i går, hvor en lang kø gik fra kasseapparatet og ud på terrassen, hvor lækkersultne kunder ventede tålmodigt på et ledigt bord og en pandekage med is. Et måltid, der indimellem var næsten en time undervejs.

Peter Christiansen fortæller, at medarbejderne ofte har svært ved at følge med i den lille kiosk:

- Det er intet problem at skaffe flere medarbejdere, men vi har ikke plads til dem, ligesom vi hverken har borde eller parkeringspladser nok herude til 100 kunder. Der vil være tidspunkter, hvor folk må stå op og vente på et bord, siger han.

Ønsker mere plads
De to vennepar åbnede Pandekagehuset, 30 år efter Peter Christiansen farmor lukkede et ishus i det samme hvide hus.

Alligevel overvejer han og de andre ejere, om bygningen er gået hen og blevet for lille til at følge med succesen.

- Jeg vil med 99,99 procents sikkerhed sige, at vi åbner her igen næste år, men vi leger da med tanken om at finde noget større. Vi drømmer om en stor veranda ud over vandet i en større by, hvor kunderne kan nyde et glas koldt øl eller vin og en pandekage med fyld i stedet for kun is, siger Peter Christiansen, der ønsker at give kunderne et alternativ til dyre restauranter og fastfood.

Jobbet skal skrottes
Hvor restauranten eventuelt skal ligge, har Peter Christiansen ikke en færdig idé om. Inden drømmen eventuelt kan føres ud i livet, skal han først blive enig med sin kone og Lisbeth og Morten Hentze om, at de satser alt på pandekagerne. Det vil i givet fald betyde et farvel til i hvert fald mændenes fuldtidsarbejde. Morten Hentze er elektriker, mens Peter Christiansen i vinters åbnede Klinik Kellers Parks, der tilbyder forskellige former for røntgen diagnostik.

- Vi kan godt lide vores fag, men vi kan godt finde på at stoppe, hvis vi kan leve af pandekagerne, siger Peter Christiansen.

- Omvendt kommer der også kunder hen til os og siger: "I finder jo ikke bedre omgivelser end herude", og det har de jo ret i. Det ville bare være lækkert med mere plads.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier


   Jysk Fynske Medier

   Jysk Fynske Medier er en virksomhed dannet ved en fusion mellem Jyske Medier, Fynske Medier og Syddanske Medier. Det nye mediehus er landets tredjestørste med en budgetteret omsætning på 1,6 milliarder kroner og omkring 1325 medarbejdere. Koncernen udgiver 6 dagblade med et læsertal på en gennemsnitlig hverdag på 370.000 og på en gennemsnitlig søndag på 316.000. Hertil kommer 47 ugeaviser med et samlet oplag på mere end 1,1 millioner eksemplarer, ligesom koncernen ejer 3 lokalradioer med et gennemsnitligt ugentligt lyttertal på mere end 500.000. Hertil kommer en bred palet af digitale medier med mere end 1,2 million brugere og mere end 88 millioner sidevisninger. Endelig ejer Jysk Fynske Medier distributionsselskaber, et reklamebureau, et webbureau, grafiske virksomheder, trykkerier, filmselskaber og andre medierelaterede virksomheder.

   Adresse

   Vejle Amts Folkeblad

   Bugattivej 8

   DK-7100 Vejle

    

   Tlf: 75857788

   Fax: 76414882

    

   Kontakt os på e-mail

   Alle artikler, fotos, grafik og øvrige illustrationer, der er på denne side, stammer fra Vejle Amts Folkeblad. Vejle Amts Folkeblad har ophavsretten, jf. lov om ophavsret.

   Vilkår for anvendelse af Net-Avis og E-avis | Cookie- og Privatlivspolitik