Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
vafo.dk
Præsten Foto Michael Svenningsen
Michael Svenningsen Præsten Foto Michael Svenningsen
det sker - Aggesen & Holmriis
 
Præsten Foto Michael Svenningsen
Michael Svenningsen Præsten Foto Michael Svenningsen

Det sker

Publiceret: 10.01.2011 06:00
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Klaus Lindholm

Annonce

Klik på annoncen for at forstørre den
12. januar
Misundelse er det næste emne i den velbesøgte foredragsrække i Nørremarkskirken om De syv dødssynder.
Det sker onsdag kl. 19.30 med professor i religionsvidenskab på Aarhus Universitet Hans Jørgen Lundager Jensen, som foredragsholder.
Han tænker, at misundelsen måske er roden til al synd overhovedet som nævnt i de ti bud i Det Gamle Testamente og dels af litteratur- og kulturforskeren René Girard.
Misundelsen hører givetvis med til det at være menneske, og kulturer kan betragtes som forskellige veje til at tøjle og kanalisere misundelsen.
I den moderne verden har misundelsen imidlertid fået helt frie tøjler, fordi den også betragtes som anledning til forbedringer for alle. At være moderne er derfor at kunne omgås ens naturlige tilbøjelighed til misundelse med varsomhed og omtanke.
Gratis adgang, kaffebord á 25 kr.

Aggesen jr. - 12. januar
J. S. Bach, Guilmant og Duruflé er på programmet i Mølholm kirke, når organisterne Philip Aggesen og Christoffer Holmriis Stefansen spiller værker fra deres afsluttende eksamensprogram fra Det Jyske Musikkonservatorium.
Philip Aggesen er søn af kirkens fhv. organist Niels Erik Aggesen og har udover en grundig undervisning også spillet talrige orgelkoncerter i Danmark og udlandet.

Aggesen & Holmriis spiller eksamensstykker i Mølholm kirke.

Menighedsrådsmøde 12. januar
Onsdag kl. 19.00 holdes menighedsrådsmøde i Sct. Nicolai sogn i Søndermarkshuset på Søndermarksvej 84 i Vejle. Alle er velkomne.

Kræftsagen - 13. januar
Kl. 14 fortæller formand for Kræftens Bekæmpelses lokalforening i Vejle, Kent Jensen, i Maria Café på Kræftrådgivningen på Blegbanken 3 i Vejle om arbejdet for kræftsagen i Vejle før og nu. Kent Jensen er netop kommet i besiddelse af nogle gamle protokoller, som beretter om spændende detaljer, som han vil kæde sammen til en god fortælling.

Salmesang 13. januar
Kl. 14.00 sætter sognepræst Karsten Petersen sine salmer og børnebibel til diskussion i Søndermarkshuset, Søndermarksvej 84 i Vejle.
Udervejs mellem fortælling, sang og snak serveres kaffe, te og kage.

Aarestrup - 13. januar
Forfatteren Peer Louis Aarestrup, Vejle, fortæller om sin debutroman Asfaltblomsten hos Hover menighedsråd i Grejsdal Sognehus kl. 14.
Fortællingen er fiktion; men alt i romanen kunne være virkeligt, understreger Peer Louis Aarestrup, der er efterkrigsbarn og selv har mærket sårene fra besættelsestiden.
Historien fortæller om en en familie med Tyskland i blodet, som rammes fatalt under og efter den tyske besættelse af Danmark.
Peer Louis Aarestrup vil oplæse et stykke fra bogen og komme ind på det religiøse i bogen. Han vil også oplæse digte, som hans oldefar Emil Aarestrup har skrevet.
Udvandring er en del af Peer Aarestrups arvegods, idet Emil Aarestrups ældste og yngste sønner emigrerede til Brasilien. Den ældste blev syg og vendte tilbage til Danmark og han er Peers forfar.

Skibet Kirke

Torsdag d. 13. Januar kl. 19.30

Bjørnskov/Flensborg - 13. januar
Den rutinerede Bjørnskov/Flensborg Duo med jazzet baggrund kommer hele vejen rundt denne aften i Skibet kirke.
Gamle revyviser i nye arrangementer, danske sange og salmer i jazzede udgaver, nykomponerede lyriske kompositioner og jazzstandards. Alt sammen leveret i en udadvendt og legende stil.
Der er fri adgang til koncerten

Karstens salmer 13. januar
Torsdag holder sognepræst i Vejle Karsten H. Petersen en eftermiddag, hvor hans salmer og børnebibel sættes til diskussion. Undervejs mellem fortælling, sang og snak serveres kaffe, te og kage á 15 kr.

Sognepræst ved Sct. Nicolai sogn i Vejle Karsten Højrup Petersen sætter sine værker til debat.

Bibelmeditation - 13. januar
Torsdag kl. 19.30 holdes bibelmeditation på Søstergangen på Sct. Maria, Blegbanken 3, 3. Sal i Vejle.

Klokkespilskoncert 15. januar
Lørdag kl.15 spilles nytårsmusik på klokkespillet i Sct. Nicolai kirke i Vejle.

Pilates - 18 januar
Har du et nytårsønske om at forøge dit velvære og din vitalitet, så kan Pilates-træning hjælpe dig mod målet. Vejle Gymnastik-Forening opretter fra januar et formiddagshold i Pilates i Spejlsalen i DGI huset tirsdage kl 11.30-12.30 med den dygtige og rutinerede instruktør Tove Kallesøe.

Hver øvelse er bygget op, så de involverede muskler både strækkes og styrkes. øvelserne åbner leddene og nedsætter spænding. Dette opnås ved et specielt vejrtrækningsmønster.

Du kan tilmelde dig holdet på www.vejlegf.dk, eller ved træningen i spejlsalen.


Morgensang - 19. januar
Der vil blive sunget fire salmer og være en kort tekstlæsning, når der holdes morgensang i Søndermarks-kirken på Søndermarksvej 86 i Vejle kl. 10-11. Bagefter kaffe og rundstykker med hyggeligt samvær og snak.

Testamentelæsning 19. januar
Sognepræst Jørgen Germann leder fællesoplæsningen, når man sammen læser Det Nye Testamente i mødelokalet ved Løget Kirke, Løget Center, kl. 16.00-17.00.
Alle er velkomne

Seneste web-tv


  Seneste gallerier