Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
vafo.dk
 Lene Burkard ved en skulptur af Bianca Maria Barmen, som i øjeblikket udstiller i Kunsthallen Brandts.
 Lene Burkard ved en skulptur af Bianca Maria Barmen, som i øjeblikket udstiller i Kunsthallen Brandts.

Burkard får Tagea Brandts Rejselegat

Publiceret: 16.03.2011 06:00
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Erik Andresen

Annonce

Klik på annoncen for at forstørre den
Kunsthistorikeren Lene Burkard fra Kunsthallen Brandts er udvalgt som modtager af Tagea Brandts Rejselegat. Hun har siden 1989 været kurator på mange kunstudstillinger i Kunsthallen Brandts og siden 1993 stedets vicedirektør. I 2005 modtog hun Høyen Medaljen.

Lene Burkard får legatet, fordi hun med stor faglig integritet har sørget for, at såvel danske som internationale kvindelige kunstnere er blevet vist på store udstillinger. Og hun har gjort det i netop de lokaler, hvor Tagea og Vilhelm Brandt havde deres virke.

Den første modtager af rejselegatet var Anna Ancher, som modtog det i 1924. Siden har mange berømte kvinder efterfulgt hende, blandt andet Betty Nansen, Karen Blixen, Tove Ditlevsen, Elsa Gress, Ghita Nørby, Anne Marie Løn og Nikoline Werdelin.

Legatet er stiftet af fabrikant Vilhelm Brandt, der var medejer af Brandts Klædefabrik. Han oprettede legatet til minde om sin hustru, der døde som 35-årig i 1882, mindre end et år efter brylluppet. Hun var stærkt optaget af kvinders uddannelse, og derfor uddeles legatet for at gavne kvinders yderligere udvikling.

Det kan ikke søges, men gives hvert år til en kvinde, der har ydet en betydelig indsats inden for deres område. Lene Burkard får overrakt legatet torsdag.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier


   Jysk Fynske Medier

   Jysk Fynske Medier er en virksomhed dannet ved en fusion mellem Jyske Medier, Fynske Medier og Syddanske Medier. Det nye mediehus er landets tredjestørste med en budgetteret omsætning på 1,6 milliarder kroner og omkring 1325 medarbejdere. Koncernen udgiver 6 dagblade med et læsertal på en gennemsnitlig hverdag på 370.000 og på en gennemsnitlig søndag på 316.000. Hertil kommer 47 ugeaviser med et samlet oplag på mere end 1,1 millioner eksemplarer, ligesom koncernen ejer 3 lokalradioer med et gennemsnitligt ugentligt lyttertal på mere end 500.000. Hertil kommer en bred palet af digitale medier med mere end 1,2 million brugere og mere end 88 millioner sidevisninger. Endelig ejer Jysk Fynske Medier distributionsselskaber, et reklamebureau, et webbureau, grafiske virksomheder, trykkerier, filmselskaber og andre medierelaterede virksomheder.

   Adresse

   Vejle Amts Folkeblad

   Bugattivej 8

   DK-7100 Vejle

    

   Tlf: 75857788

   Fax: 76414882

    

   Kontakt os på e-mail

   Alle artikler, fotos, grafik og øvrige illustrationer, der er på denne side, stammer fra Vejle Amts Folkeblad. Vejle Amts Folkeblad har ophavsretten, jf. lov om ophavsret.

   Vilkår for anvendelse af Net-Avis og E-avis | Cookie- og Privatlivspolitik