Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
vafo.dk
 Lene Burkard ved en skulptur af Bianca Maria Barmen, som i øjeblikket udstiller i Kunsthallen Brandts.
 Lene Burkard ved en skulptur af Bianca Maria Barmen, som i øjeblikket udstiller i Kunsthallen Brandts.

Burkard får Tagea Brandts Rejselegat

Publiceret: 16.03.2011 06:00
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Erik Andresen
Kunsthistorikeren Lene Burkard fra Kunsthallen Brandts er udvalgt som modtager af Tagea Brandts Rejselegat. Hun har siden 1989 været kurator på mange kunstudstillinger i Kunsthallen Brandts og siden 1993 stedets vicedirektør. I 2005 modtog hun Høyen Medaljen.

Lene Burkard får legatet, fordi hun med stor faglig integritet har sørget for, at såvel danske som internationale kvindelige kunstnere er blevet vist på store udstillinger. Og hun har gjort det i netop de lokaler, hvor Tagea og Vilhelm Brandt havde deres virke.

Den første modtager af rejselegatet var Anna Ancher, som modtog det i 1924. Siden har mange berømte kvinder efterfulgt hende, blandt andet Betty Nansen, Karen Blixen, Tove Ditlevsen, Elsa Gress, Ghita Nørby, Anne Marie Løn og Nikoline Werdelin.

Legatet er stiftet af fabrikant Vilhelm Brandt, der var medejer af Brandts Klædefabrik. Han oprettede legatet til minde om sin hustru, der døde som 35-årig i 1882, mindre end et år efter brylluppet. Hun var stærkt optaget af kvinders uddannelse, og derfor uddeles legatet for at gavne kvinders yderligere udvikling.

Det kan ikke søges, men gives hvert år til en kvinde, der har ydet en betydelig indsats inden for deres område. Lene Burkard får overrakt legatet torsdag.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier