Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
vafo.dk
BFN
BFN Idas mor, Gitte Ellen Mortensen, har tidligere arbejdet i en børnehave med manuelt papirarbejde. Hun synes, at det nye system er genialt, fordi det er let og enkelt, og fordi man hurtigt kan se en stribe aktuelle praktiske oplysninger. Hun har ikke hørt nogen udtale sig negativt om det digitale system.
BFN
BFN Via mobilen kan man gå direkte på det nye system og taste ind, så man er helt uafhængig af at være på et bestemt sted for at notere på et stykke papir.
BFN
BFN Børnehaveleder Jørgen Sørensen glæder sig blandt andet over, at det digitale program selv laver statistikker, der kan udnyttes, når han skal lave børnehavens bemandingsplane.
BFN
BFN Idas mor, Gitte Ellen Mortensen, har tidligere arbejdet i en børnehave med manuelt papirarbejde. Hun synes, at det nye system er genialt, fordi det er let og enkelt, og fordi man hurtigt kan se en stribe aktuelle praktiske oplysninger. Hun har ikke hørt nogen udtale sig negativt om det digitale system.

Børnehaven er digital

Publiceret: 05.05.2011 06:00
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Søren Bagge og Benny F. Nielsen (Foto)
Fire sekunder til et par tryk på en trykfølsom skærm tager det nu at tjekke sit barn ind om morgenen, og cirka to sekunder tager det at trykke barnet ud, når det bliver afhentet fra Ødsted Børnehave.

Med et digitalt system er næsten alt tidkrævende manuelt papirarbejde og gule huskesedler blevet fortid. I dag registreres og lagres hvert enkelt barns tilstedeværelse eller fravær nu elektronisk. Systemet giver en række fordele og muligheder, og så skal det give personalet mere tid til børnene, og forældrene lyder til at være glade for det nye system.

Bare send sms
- Vi havde meget manuelt papirarbejde for hele tiden at være sikre på, hvem der var hvor. Indenfor Vejle Kommune kom jeg med i en gruppe, der skulle se på, om og hvor vi kunne spare administrativ tid. På et tidspunkt kontaktede jeg Vejle-firmaet CimMobility, og de byggede vores nye system op helt fra bunden med hensyntagen til de ønsker og krav, vi havde til indholdet, fortæller børnehaveleder Jørgen Sørensen.

Systemet har nu været i brug i to måneder, og siden er det løbende blevet opdateret med nye funktioner. Endnu mangler der blandt andet en funktion, der kører systemet sammen med mobilnettet. Så bliver det muligt for forældre at sende en sms for eksempel med ordet "syg" eller "fri", hvilket så automatisk registreres og fremgår af det elektroniske system i børnehaven - altså ikke noget med at bruge tid på telefonsamtaler. Alle forældre er i forvejen vant til at sms'e med børnehaven.

Mobilen kobler på
- Mange telefonopringninger var forstyrrende samtidig med, at forældre afleverede deres børn. Før fik vi måske 15 opkald en morgen - nu er antallet måske to, siden vi indførte sms-systemet, fortæller Jørgen Sørensen og hiver en mobiltelefon op fra lommen. Med telefonen kan han gå på nettet og dermed koble sig på børnehavens elektroniske system og se alle de oplysninger, der også kan ses på touchscreen i børnehaven.

- Forældrene taget vildt godt imod systemet, mens der måske er enkelte bedsteforældre, der har været lidt betænkelige ved det. Selv synes jeg, det er blevet et rigtig dejligt og genialt system, og personalet har også været med på det, fortæller Jørgen Sørensen og understreger, at personalet selvfølgelig fortsat gerne vil og skal snakke med forældrene.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier


   Jysk Fynske Medier

   Jysk Fynske Medier er en virksomhed dannet ved en fusion mellem Jyske Medier, Fynske Medier og Syddanske Medier. Det nye mediehus er landets tredjestørste med en budgetteret omsætning på 1,6 milliarder kroner og omkring 1325 medarbejdere. Koncernen udgiver 6 dagblade med et læsertal på en gennemsnitlig hverdag på 370.000 og på en gennemsnitlig søndag på 316.000. Hertil kommer 47 ugeaviser med et samlet oplag på mere end 1,1 millioner eksemplarer, ligesom koncernen ejer 3 lokalradioer med et gennemsnitligt ugentligt lyttertal på mere end 500.000. Hertil kommer en bred palet af digitale medier med mere end 1,2 million brugere og mere end 88 millioner sidevisninger. Endelig ejer Jysk Fynske Medier distributionsselskaber, et reklamebureau, et webbureau, grafiske virksomheder, trykkerier, filmselskaber og andre medierelaterede virksomheder.

   Adresse

   Vejle Amts Folkeblad

   Bugattivej 8

   DK-7100 Vejle

    

   Tlf: 75857788

   Fax: 76414882

    

   Kontakt os på e-mail

   Alle artikler, fotos, grafik og øvrige illustrationer, der er på denne side, stammer fra Vejle Amts Folkeblad. Vejle Amts Folkeblad har ophavsretten, jf. lov om ophavsret.

   Vilkår for anvendelse af Net-Avis og E-avis | Cookie- og Privatlivspolitik