Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen

Du viderestilles til den mobile version af


Ønsker du at fortsætte?
Dit valg huskes i 30 dage

vafo.dk
Vejret9 º C
Nu er der børn i den gamle svinestald1
Tobias på 15 måneder var den første til at starte i den nye daginstitution i Kærbølling.
Nu er der børn i den gamle svinestald2
Bente Johansen og Tobias holder øje med, hvad der foregår udenfor.
Nu er der børn i den gamle svinestald3
Jeanette Thomsen er rigtig glad for at være med til at starte Gaardhaven. Nu glæder hun sig til, at der efterhånden kommer flere børn til.
Nu er der børn i den gamle svinestald1
Tobias på 15 måneder var den første til at starte i den nye daginstitution i Kærbølling.

Nu er der børn i den gamle svinestald

Publiceret: 24.01.2012 06:00
Vibeke Frost Oxholm

Klik her for at se samtlige annoncer

Vibeke Frost Oxholm

Kærbølling: De har det som blommen i et æg, de to drenge Tobias og Lukas, som indtil videre er de eneste børn i daginstitutionen Gaardhaven i Kærbølling, som fredag eftermiddag holdt officiel indvielse. Det bliver de dog ikke ved med at være, for der er allerede 19 andre børn skrevet op.
Det er Bente Johansen, der har mere end 15 års erfaring med at arbejde med børn, som er leder i den nye institution, hvor der er plads til i alt 48 børn - heraf forventes det, at de 12 bliver dagplejebørn og 36 børnehavebørn.
Hun har tidligere været leder i Balle Børnehave og i en periode været ansat hos Onkel & Tante i Rugsted.
- Efter min ansættelse hos Onkel & Tante gik jeg ledig. Her fik jeg lejlighed til at tænke over, hvad jeg nu ville. Her opstod idéen til at starte Gaardhaven, fortæller Bente Johansen.

Ombygget svinestald
Gaardhaven holder til i det, der engang var en 400 kvadratmeter stor svinestald på den gamle slægtsgård Enghavegård.
- Vi har haft en dygtig arkitekt ind over, som har formået at indrette den store bygning, så vi har nogle gode, funktionelle rum uden at have en masse gangareal, fortæller Bente Johansen.
Blandt andet er den ene ende af den lange staldbygning blevet lavet om til en stor inde/ude legeplads. Her kan der åbnes en stor garagedør, så børnene får mulighed for at være ude i den friske luft og alligevel være under tag og i læ, når der regner og er koldt. Her bliver der blandt andet lavet en sandkasse og andre aktiviteter, der ellers normalt er forbehold udendørs leg.
- Her har vi også lavet en garderobe til de snavsede flyverdragter og gummistøvler. Så bliver det tørre overtøj ikke vådt og beskidt, når det våde skal hænges på plads. Samtidig bliver det nemmere for både børn, forældre og os at holde styr på, når det er på den måde.

21 tilmeldte børn
Lige nu er der kun de to drenge Tobias og Lukas i Gaardhaven, og til marts starter den næste. Derefter kommer der løbende flere børn. I alt er der 21 tilmeldte børn, der starter løbende frem til december.
- Det er rigtig dejligt, at børnene sådan kommer efterhånden. På den måde har vi god mulighed til at lære børnene og deres forældre at kende efterhånden. Det ser vi som en stor fordel, fortæller Bente Johansen.
Personalet til den nye daginstitution starter også løbende, i takt med der kommer flere børn. I første omgang er der hendes selv og hendes nye kollega Jeanette Thomsen. For øjeblikket er der også en praktikant tilknyttet.

Læs hele artiklen i Egtved Posten