Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen

Du viderestilles til den mobile version af


Ønsker du at fortsætte?
Dit valg huskes i 30 dage

vafo.dk
Vejret13 º C
Piller
Vær opmærksom på dit pilleforbrug. De kan gøre mere skade end gavn.
Piller
Vær opmærksom på dit pilleforbrug. De kan gøre mere skade end gavn.

Ny pille sænker forbrug af alkohol

Publiceret: 05.03.2012 06:00

Klik her for at se samtlige annoncer

pille, der indtages en til to timer før man vil drikke alkohol i større mængder, ser ud til at kunne nedbringe forbruget af alkohol ganske kraftigt hos forsøgspersoner, der er afhængige af alkohol.

Den nye medicin, der er under udvikling af den danske medicinalkoncern Lundbeck, har efter seks måneder nedbragt forbruget med to tredjedele. Det viser resultater fra tre forsøg, som Lundbeck har udført.

Alkoholpillen skal ikke føre til total afholdenhed, men blot sænke storforbruget betydeligt.

- Vi er utroligt glade for disse data, stoffets effekt med hensyn til at reducere antallet af "heavy drinking days" og det samlede alkoholforbrug, siger Anders Gersel Pedersen, forsknings- og udviklingschef i Lundbeck.

Han tilføjer, at virksomheden ser frem til at føre den nye medicin igennem godkendelsen og dermed adressere en sygdom, der har store konsekvenser for den enkelte, familien og samfundet som helhed.

I studierne faldt forbruget af alkohol kraftigt både for de forsøgspersoner, der fik pillen, og for dem, der fik en "snydemedicin", placebo. Lundbeck mener dog at kunne se, at pillen viste en effekt ud over placeboeffekten.

Stoffet, der har fået navnet handelsnavnet Selincro, reducerer den selvforstærkende virkning af alkohol og hjælper dermed patienterne til at drikke mindre.

I alt næsten 2000 personer har været inddraget i de tre afsluttende forsøg med alkoholpillen.