Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
vafo.dk
Statsministerens ugentlige pressemøde
Jens Dresling/POLFOTO Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) under sit ugentlige tirsdagspressemøde i Spejlsalen på Christiansborg.
Statsministerens ugentlige pressemøde
Jens Dresling/POLFOTO Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) under sit ugentlige tirsdagspressemøde i Spejlsalen på Christiansborg.

Danskerne dumper Thorning

Publiceret: 10.03.2012 06:00
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Ritzau
På torsdag er det et halvt år siden, at rød blok med Helle Thorning-Schmidt (S) som kaptajn vristede magten fra Lars Løkke Rasmussens VK-regering.

Og spørger man danskerne, har de forløbne seks måneder vist, at statsministeren har stillet sig ved roret på et større skib, end hun evner at manøvrere.

Det viser en undersøgelse, foretaget af YouGov på vegne af Søndagsavisen.

52 procent af de adspurgte i målingen mener, at Helle Thorning-Schmidt har klaret sig dårligt eller meget dårligt.

- Undersøgelsen støtter opfattelsen af, at statsministeren har mistet befolkningens tillid, siger Peter Mogensen, politisk kommentator og direktør for tænketanken Kraka, til Søndagsavisen.

I en anden måling lavet af Rambøll/Analyse Danmark for Morgenavisen Jyllands-Posten er der ikke meget mere optimisme at hente for statsministeren.

Her svarer 49,8 procent af det samlede vælgerkorps, at Helle Thorning-Schmidt har klaret sig dårligere end forventet, mens bare 5,6 procent mener, at hun klarer sig bedre end forventet.

Peter Mogensen mener, at der er sket et afgørende tillidsbrud mellem vælgerne og statsministeren, fordi hun gik til valg på en præmis om, at VK-regeringen havde kørt landet ned i et sort hul, og at hun var garanten for lysere tider.

- Men virkeligheden er jo en helt anden. Hun er fanget af realiteterne, siger han til Søndagsavisen.

Og det er ikke kun de borgerlige vælgere, der dumper statsministerens indsats.

Spørger man de vælgere, der bragte hende til magten, er folkestemningen blandt de S-venlige støtter ikke til at tage fejl af:

39,2 procent vender tommelfingeren nedad, mens kun omkring halvdelen synes, hun lever op til forventningerne, fremgår det af meningsmålingen i Jyllands-Posten.

- Thorning skal tage situationen meget, meget alvorligt. Hun står på kanten af afgrunden, siger Peter Mogensen til Søndagsavisen.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier


   Jysk Fynske Medier

   Jysk Fynske Medier er en virksomhed dannet ved en fusion mellem Jyske Medier, Fynske Medier og Syddanske Medier. Det nye mediehus er landets tredjestørste med en budgetteret omsætning på 1,6 milliarder kroner og omkring 1325 medarbejdere. Koncernen udgiver 6 dagblade med et læsertal på en gennemsnitlig hverdag på 370.000 og på en gennemsnitlig søndag på 316.000. Hertil kommer 47 ugeaviser med et samlet oplag på mere end 1,1 millioner eksemplarer, ligesom koncernen ejer 3 lokalradioer med et gennemsnitligt ugentligt lyttertal på mere end 500.000. Hertil kommer en bred palet af digitale medier med mere end 1,2 million brugere og mere end 88 millioner sidevisninger. Endelig ejer Jysk Fynske Medier distributionsselskaber, et reklamebureau, et webbureau, grafiske virksomheder, trykkerier, filmselskaber og andre medierelaterede virksomheder.

   Adresse

   Vejle Amts Folkeblad

   Bugattivej 8

   DK-7100 Vejle

    

   Tlf: 75857788

   Fax: 76414882

    

   Kontakt os på e-mail

   Alle artikler, fotos, grafik og øvrige illustrationer, der er på denne side, stammer fra Vejle Amts Folkeblad. Vejle Amts Folkeblad har ophavsretten, jf. lov om ophavsret.

   Vilkår for anvendelse af Net-Avis og E-avis | Cookie- og Privatlivspolitik