Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen

Du viderestilles til den mobile version af


Ønsker du at fortsætte?
Dit valg huskes i 30 dage

vafo.dk
Vejret9 º C

Litauer | stjal dyner | og puder

Publiceret: 22.03.2012 06:00
Alex Hermann

Klik her for at se samtlige annoncer

33-årig mand fra Litauen kan se frem til en tur i grundlovsforhør, efter han onsdag eftermiddag blev snuppet med fingrene lidt for dybt i kagedåsen hos Jysk på Vestergårdsvej i Brande.

Den 33-årige var sammen med en anden mand gået ind i forretningen, hvor de forsøgte at stjæle dyner og puder. De forsøgte at gemme tingene under deres jakker, mens de ville forlade butikken.

- Det lægger man mærke til, for det ser altså lidt mærkeligt ud, når folk løber med sådan noget under jakken, fortæller vicepolitikommissær Jeppe James Olsen fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Da de to tyve blev råbt an af butikkens personale, forsøgte de at stikke af fra stedet, men personalet fik hurtigt assistance fra politiet.

Stjålne varer i bilen
- Der er tilfældigvis en hundepatrulje i nærheden, og de sætter efter dem. Mændene løber ned mod en å, og hundene følger efter sporene. Hurtigt finder de en pude, der er tabt, og ikke længe efter finder de den ene mand, siger Jeppe James Olsen.

Den mand, som hundene fandt frem til, viste sig at være en 33-årig mand fra Litauen.

Ved en undersøgelse af ham viste det sig, at han gemte på flere spændende ting.

- På den 33-årige mand finder vi nøglerne til en Skoda, der holder foran forretningen. I Skodaen finder man tasker og kufferter med blandt andet otte helt nye par Ecco-sko og diverse bekædningsgenstande, som gerningsmanden ikke kan fremvise nogen kvittering på, siger Jeppe James Olsen.

- Vores straffelovssektion er i gang med at finde ud af, hvor tingene stammer fra. Men det er nok ikke noget, han har betalt for, siger han.

Den 33-årige vil formentlig blive fremstillet i et grundlovsforhør i løbet af torsdagen, og her vil han blive mødt med et krav om varetægtsfængsling.

Den mand, som var i selskab med den 33-årige, havde held med at stikke af, men politiet har en god formodning om, hvem han er.

35-årig efterlyses
Det skyldes, at den 33-årige for kort tid siden blev mødt af politiet, mens han befandt sig i Skive, og her var han i selskab med en 35-årig landsmand. Politiet formoder derfor, at det var den samme mand, der var med i Brande, og han er nu efterlyst.

Den 35-årige mand bliver beskrevet som østeuropæisk af udseende, 180-190 centimeter høj og med kort lyst hår. Han var iført en mørk jakke og cowboybukser.

Hvis nogen har set den 35-årige mand eller ved, hvor han befinder sig, vil Midt- og Vestjyllands Politi meget gerne høre om det. Kontakt til politiet kan ske på telefon 114.