Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
vafo.dk

Maler lod bande bruge kælder som våbenrum

Publiceret: 24.03.2012 06:00
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Ritzau
Det kan koste dyrt, hvis man hjælper de krigende bander i København.

Det kan en 54-årig maler fra Nørrebro tale med om, efter at Østre Landsret har sendt ham to et halvt år i fængsel for at lade sit kælderrum bruge som våbendepot.

Det var i januar sidste år, at politiets bandeenhed undersøgte et kælderrum i Baggesensgade ikke langt fra Blågårds Plads. Og der dukkede artige sager frem.

I kælderen fandt betjentene flere hundrede patroner, pistolmagasiner, tre opbrudte pengeskabe og to gaspistoler, hvoraf der var fiflet med den ene, så den kunne skyde med rigtige projektiler. I en krybekælder skjult bag en plade i kælderen lå der yderligere to pistoler.

Den 54-årige Peter Leth har forklaret, at han har boet på Nørrebro i over 25 år og brugte kæderrummet til at opbevare sine materialer i.

Men et vidne har forklaret, at maleren udmærket godt var klar over, at der blev gemt våben i kælderrummet, og på den baggrund har landsretten fundet ham skyldig.

Når våbnene lå så tæt på Blågårds Plads, er det nærliggende at tro, at de skulle bruges i krigen mellem gadebanderne, konkluderer landsdommerne, der lægger tre måneder ekstra oven i straffen på de to år og tre måneder, som byretten fandt passende.

En 20-årig mand, Tahir Ali Shan, der er kendt for at hænge ud med Blågårdsbanden, blev samtidig dømt for at være den, der skjulte våbnene under jorden. Det kostede 17 måneders fængsel.

De tekniske undesøgelser har vist, at et af magasinerne fundet i kælderrummet stammer fra en af pistolerne i krybekælderen. Så derfor bliver de to dømt for både det ene og det andet af våbendepoterne.

Til gengæld gik en 25-årig mand så godt som fri. Han var også tiltalt for at skjule våbnene i kælderen, men beviserne rakte ikke.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier


   Jysk Fynske Medier

   Jysk Fynske Medier er en virksomhed dannet ved en fusion mellem Jyske Medier, Fynske Medier og Syddanske Medier. Det nye mediehus er landets tredjestørste med en budgetteret omsætning på 1,6 milliarder kroner og omkring 1325 medarbejdere. Koncernen udgiver 6 dagblade med et læsertal på en gennemsnitlig hverdag på 370.000 og på en gennemsnitlig søndag på 316.000. Hertil kommer 47 ugeaviser med et samlet oplag på mere end 1,1 millioner eksemplarer, ligesom koncernen ejer 3 lokalradioer med et gennemsnitligt ugentligt lyttertal på mere end 500.000. Hertil kommer en bred palet af digitale medier med mere end 1,2 million brugere og mere end 88 millioner sidevisninger. Endelig ejer Jysk Fynske Medier distributionsselskaber, et reklamebureau, et webbureau, grafiske virksomheder, trykkerier, filmselskaber og andre medierelaterede virksomheder.

   Adresse

   Vejle Amts Folkeblad

   Bugattivej 8

   DK-7100 Vejle

    

   Tlf: 75857788

   Fax: 76414882

    

   Kontakt os på e-mail

   Alle artikler, fotos, grafik og øvrige illustrationer, der er på denne side, stammer fra Vejle Amts Folkeblad. Vejle Amts Folkeblad har ophavsretten, jf. lov om ophavsret.

   Vilkår for anvendelse af Net-Avis og E-avis | Cookie- og Privatlivspolitik