Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen

Du viderestilles til den mobile version af


Ønsker du at fortsætte?
Dit valg huskes i 30 dage

vafo.dk
Vejret8 º C

Aarhus Kommune skal støvsuge hos ældre

Publiceret: 26.03.2012 06:00
Ritzau

Klik her for at se samtlige annoncer

Aarhus skal hjemmehjælperne igen til at finde støvsugerne frem, når de er ude hos kommunens ældre.

Det var nemlig i strid med loven, at kommunen i starten af 2012 tog støvsugningen fra flere hundrede hjemmehjælpsmodtagere, fastslår Statsforvaltningen.

I 2012 valgte kommunen at droppe støvsugning som en del af hjemmehjælpen hos en gruppe ældre. Men det fik Ældre Sagen op på dupperne, og man klagede over fremgangsmåden.

Og nu er det slået fast, at der altid skal en konkret vurdering til i hvert enkelt tilfælde, hvis kommunen overveje at fjerne støvsugningen.

- Når man har en "længst muligt i eget hjem"-politik i Danmark, så er det stadig en kerneydelse fra kommunen, at man kan få gjort rent, hvis man ikke kan selv, siger Bjarne Hastrup, administrerende direktør i Ældre Sagen i en kommentar til sagen.

Ifølge Ældre Sagen var kommunen af flere juridiske eksperter advaret om, at den var på afveje.

Hüseyin Arac (S), der er formand for Sundhed- og Omsorgudvalget i Aarhus kommune var ikke selv med til at tage beslutningen om at fjerne støvsugningen fra de ældre, men han lover, at de ældre fremover kan forvente at få en individuel vurdering.

- Selvfølgelig skal man gå ind og vurdere hver enkelte borger og tage en beslutning ud fra det, siger Hüseyin Arac, der nu vil bede forvaltningen om en redegørelse med en handlingsplan.

Aarhus Kommune har også beskåret hjemmehjælpen, så den kun kommer hver tredje uge i stedet for hver anden uge. Også her skal kommunen altid lave en konkret individuel vurdering.

- Ældre skal selvfølgelig have en konkret begrundelse fra kommunen, hvis hjemmehjælperen pludselig kun kommer hver tredje uge. Men man kan ikke bare skære i hjemmehjælpen, som man lyster, siger Bjarne Hastrup.