Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen

Du viderestilles til den mobile version af


Ønsker du at fortsætte?
Dit valg huskes i 30 dage

vafo.dk
Vejret10 º C

Svensk minister må på skattejagt i Danmark

Publiceret: 29.03.2012 06:00
Ritzau

Klik her for at se samtlige annoncer

svenske finansminister Anders Borg skal ifølge den svenske avis Sydsvenskan på jagt efter skattekroner i Danmark.

Regering tabte således en afstemning i Riksdagen, og det betyder, at finansministeren nu skal anmode om en genforhandling af den såkaldte Øresundsaftale, en skatteaftale fra 2003, med den danske skatteminister, Thor Möger Pedersen (SF).

- Nu lægge vi pres på regeringen. Riksdagen har givet finansministeren et reelt forhandlingsmandat i forhold til den danske regering, siger Socialdemokraternas Leif Jakobsson, der er valgt i Malmø, til avisen.

Det var ham, der fik afstemningen op i Riksdagen.

Skatteaftalen bestemmer, at de personer, som arbejdspendler over Øresund, skal betale skat i det land, hvor de arbejder mest, og ikke, hvor de bor. Derefter kompenserer landene hinanden ved at betale det, personen har betalt i kommuneskat.

Ifølge Sydsvenskan har Sverige og i særdeleshed kommunerne i Skåne været de store tabere i det regnestykke.

Avisen skriver, at en sammenslutning af kommuner i Skåne har gjort regnestykket op, og det viser sig, at Sverige får mindre end en tiendedel af pendlernes lønindkomster i Danmark som skattekompensation.

Danmark får derimod en fjerdedel af pendlernes lønindkomster i Sverige som kompensation. Det skyldes, at kommuneskatten er større i Sverige end i Danmark.

- Det er et godt tidspunkt for den svenske regering at genforhandle aftalen fordi, den danske økonomi befinder sig i en bølgedal, siger Leif Jakobsson til avisen.

Spørgsmålet har tidligere været oppe i Riksdagen, men da blev det stemt ned.