Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen

Du viderestilles til den mobile version af


Ønsker du at fortsætte?
Dit valg huskes i 30 dage

vafo.dk
Vejret16 º C
uheldmotorvej-6
uheldmotorvej-6

Onsdag var et mylder | på veje og baner | i Trekantområdet

Publiceret: 04.04.2012 06:00
Morten Kiilerich

Klik her for at se samtlige annoncer

og togpassagerer måtte forvente tæt kørsel, køer og pakkede afgange. En større trafikulykke med en bus og en lastbil på motorvej E45 ved Vejle gjorde ikke situationen lettere, og der dannede sig køer på op til 17 kilometer.

Trafikken torsdag og fredag
9500 med tog i Vejle og Fredericia

I omegnen af 4500 personer rejser ud af Fredericia onsdag, og 5000 ud af Vejle, oplyser strækningsansvarlig i DSB, Anne Hermansen.

40.000 vil passere Storebælt i tog onsdag, fortæller DSBs trafikinformationschef, Tony Bispeskov:

Onsdag før påske er i top fem over årets allerstørste rejsedage.

På en normal fredag rejser 25.000 over Storebælt. På julens største rejsedag er tallet 45.000.

Vejprognosen for påsken
Fra Vejdirektoratet lyder årets påskeprognose:

Alle dage i påske er det en god idé inden afrejse at tjekke trafiksituationen på www.trafikken.dk, da der ikke skal meget til at ændre situationen.

Hele Trekantområdet er i den forbindelse markeret med rødt på Vejdirektoratets danmarkskort over motorveje og motortrafikveje med stor risiko for kø eller sneglende trafik.Skærtorsdag er påskens næststørste rejsedag.

Vejdirektoratet forventer mindst trafik i de tidlige morgentimer og fra midt på eftermiddagen. Erfaringsmæssigt er der skærtorsdag mere trafik på tværs af landet i vestgående retning end i østgående.

Langfredag er som regel den dag i påsken, hvor der er mindst trafik på vejene.

Trafikken lørdag til mandag
Lørdag oplever supermarkederne traditionelt massive kødannelser, så man kan let komme til at bruge lang tid på at køre til det nærmeste storcenter og finde en parkeringsplads.

Derudover fordeler trafikken sig dog meget jævnt.

Påskedag er på vejsiden påskens største rejsedag. Men da trafikken typisk fordeler sig mere jævnt ud over dagen end skærtorsdag, vil trafiktætheden stort set være den samme som skærtorsdag, vurderer Vejdirektoratet.

Skal man på tværs af landet i retning mod Sjælland, kan man endnu 2. påskedag mandag opleve tæt trafik, særligt fra over middag til hen på aftenen.