Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
vafo.dk

Akutteam redder liv: 400 har fået krisehjælp siden november

Publiceret: 04.04.2012 06:00
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Camilla Bo Krefeld

Annonce

Klik på annoncen for at forstørre den
400 borgere i Hedensted Kommune har siden november 2009 fået hjælp af Akutteam.

Akutteam er et døgnåbent tilbud til borgere i krise, og alle er velkomne, hvad enten det drejer sig samlivsproblemer, angst, dødsfald, depression eller arbejdsløshed.

Socialministeriet har finansieret projektet med 18,5 mill. kr., og indtil videre har det derfor været gratis for Hedensted Kommune. Men hvis Akutteam skal fortsætte efter november i år, må kommunen selv poste penge i.

Ifølge leder Keld Sparvath Sørensen er det en god idé.

- I yderste konsekvens redder det liv, at vi er her. En borger har direkte sagt, at han ville have taget sit eget liv, hvis han ikke havde kunnet komme her. Men vi hjælper selvfølgelig også i mange meget mindre dramatiske situationer, siger Keld Sørensen.

Politikerne i kommunens social- og sundhedsudvalg har netop modtaget en evalueringsrapport fra Akutteam, som viser nogle af de konsekvenser, projektet har haft.

Det er i projektperioden bl.a. lykkedes at tilbyde flere borgere at komme tilbage i egen bolig i Hedensted Kommune i stedet for eksterne og dyre tilbud i regionen.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier


   Jysk Fynske Medier

   Jysk Fynske Medier er en virksomhed dannet ved en fusion mellem Jyske Medier, Fynske Medier og Syddanske Medier. Det nye mediehus er landets tredjestørste med en budgetteret omsætning på 1,6 milliarder kroner og omkring 1325 medarbejdere. Koncernen udgiver 6 dagblade med et læsertal på en gennemsnitlig hverdag på 370.000 og på en gennemsnitlig søndag på 316.000. Hertil kommer 47 ugeaviser med et samlet oplag på mere end 1,1 millioner eksemplarer, ligesom koncernen ejer 3 lokalradioer med et gennemsnitligt ugentligt lyttertal på mere end 500.000. Hertil kommer en bred palet af digitale medier med mere end 1,2 million brugere og mere end 88 millioner sidevisninger. Endelig ejer Jysk Fynske Medier distributionsselskaber, et reklamebureau, et webbureau, grafiske virksomheder, trykkerier, filmselskaber og andre medierelaterede virksomheder.

   Adresse

   Vejle Amts Folkeblad

   Bugattivej 8

   DK-7100 Vejle

    

   Tlf: 75857788

   Fax: 76414882

    

   Kontakt os på e-mail

   Alle artikler, fotos, grafik og øvrige illustrationer, der er på denne side, stammer fra Vejle Amts Folkeblad. Vejle Amts Folkeblad har ophavsretten, jf. lov om ophavsret.

   Vilkår for anvendelse af Net-Avis og E-avis | Cookie- og Privatlivspolitik