Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
vafo.dk
 Denne gnaver af arten azara-aguti er det seneste dyr, som har fået unger i skærup Zoo. Pressefoto
 Denne gnaver af arten azara-aguti er det seneste dyr, som har fået unger i skærup Zoo. Pressefoto

2500 besøgte |Skærup Zoo |trods snevejr

Publiceret: 16.04.2012 06:00
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Silas Bang
Efter at alle forberedelser til åbningen på sæsonen 2012 var sket i høj sol og tocifrede varmegrader, var det noget af en kontrast for ejerne af Skærup Zoo, Karina og Jens Jørgen Schou, at åbne 31. marts. Rundt om burene stod sneen nemlig ned.

- Da vi gik og finpudsede de sidste ting lørdag morgen kom der lige en enkelt snebyge. Jeg tror ikke, at vi har prøvet det til en åbning før, fortæller Karina Schou fra Skærup Zoo.

- Jeg vil gerne indrømme, at vi gik og ærgrede os over vejrudsigten for påsken. Uanset hvordan vi vender og drejer det, har vejret en stor betydning for vores besøgstal. Men heldigvis tog meteorologerne fejl, og vejret blev ikke så vådt, som de første prognoser antydede. Vi har derfor haft mange glade gæster.

Gnaver fik unger
Godt 2500 gæster besøgte parken i påsken, og siden er mange fulgt efter. Især det nye område til klappedyr, det færdige kattehus og de mange dyreunger har fornøjet publikum.

Og netop dyreunger er der flere på vej af. De sidst ankomne er to unger ved gnaveren azara-aguti, der normalt lever i Sydamerika.

I naturen er de meget sky, da de er byttedyr for mange kødædende arter, her i blandt mennesket. Men i fangenskab kan de blive meget tillidsfulde.

- Det er vores par også, men vores hun har efter fødslen været mere på vagt og passer rigtig godt på ungerne, fortæller Karina Schou.

Netop agutierne har til denne sæson fået nyt anlæg, hvor de stortrives.

Skærup Zoo holder åbent alle dage frem til og med efterårsferien.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier


   Jysk Fynske Medier

   Jysk Fynske Medier er en virksomhed dannet ved en fusion mellem Jyske Medier, Fynske Medier og Syddanske Medier. Det nye mediehus er landets tredjestørste med en budgetteret omsætning på 1,6 milliarder kroner og omkring 1325 medarbejdere. Koncernen udgiver 6 dagblade med et læsertal på en gennemsnitlig hverdag på 370.000 og på en gennemsnitlig søndag på 316.000. Hertil kommer 47 ugeaviser med et samlet oplag på mere end 1,1 millioner eksemplarer, ligesom koncernen ejer 3 lokalradioer med et gennemsnitligt ugentligt lyttertal på mere end 500.000. Hertil kommer en bred palet af digitale medier med mere end 1,2 million brugere og mere end 88 millioner sidevisninger. Endelig ejer Jysk Fynske Medier distributionsselskaber, et reklamebureau, et webbureau, grafiske virksomheder, trykkerier, filmselskaber og andre medierelaterede virksomheder.

   Adresse

   Vejle Amts Folkeblad

   Bugattivej 8

   DK-7100 Vejle

    

   Tlf: 75857788

   Fax: 76414882

    

   Kontakt os på e-mail

   Alle artikler, fotos, grafik og øvrige illustrationer, der er på denne side, stammer fra Vejle Amts Folkeblad. Vejle Amts Folkeblad har ophavsretten, jf. lov om ophavsret.

   Vilkår for anvendelse af Net-Avis og E-avis | Cookie- og Privatlivspolitik