Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen

Du viderestilles til den mobile version af


Ønsker du at fortsætte?
Dit valg huskes i 30 dage

vafo.dk
Vejret9 º C
AO
Sol, Skærbæk og sejlbåde. Så er det næsten sommer, og det fine vejr har de seneste dage givet travlhed hos Faurby. Specielt i weekenden var der mange besøgende forbi de slanke sejlbåde. Onsdag er sidste dag for årets åbenthus-arrangement på værftet.
Dronning Margrethe kan fejre fødselsdag i smukt so
Dronning Margrethe kan fejre fødselsdag i smukt solskinsvejr.
AO
Sol, Skærbæk og sejlbåde. Så er det næsten sommer, og det fine vejr har de seneste dage givet travlhed hos Faurby. Specielt i weekenden var der mange besøgende forbi de slanke sejlbåde. Onsdag er sidste dag for årets åbenthus-arrangement på værftet.

Varme på vej: DMI melder om 15 grader

Publiceret: 16.04.2012 06:00
Ritzau

Klik her for at se samtlige annoncer

er endelig udsigt til, at varmen vender tilbage til Danmark. I hvert fald melder DMI om 15 graders varme fra torsdag. Det fortæller vagtchef Klaus Larsen.

- Første dag med de høje temperaturer bliver på torsdag. Det kommer i første omgang hovedsageligt i de østlige egne, hvor solen vil skinne, mens det bliver koldere i de vestlige egne, hvor der også kommer regn, siger han.

- Men herefter breder det varmere vejr sig til resten af landet, siger vagtchefen.

Og det gode vejr er efter alt at dømme et forvarsel om en varm afslutning på april.

- Udsigten viser, at der vil komme ganske pæne temperaturer resten af måneden. Temperaturerne vil komme til at ligge over normalen, siger Klaus Larsen.

Før det gode vejr får overtaget, skal tre køligere dage overstås.

- Mandag og tirsdag kommer der nogen sol med temperaturer på seks til 10 grader. Det bliver ganske blæsende med jævn til hård vind. Så med den kombination kommer det til at føles køligt, siger vagtchefen og fortsætter:

- Der kommer byger, men der vil ikke falde de store mængder nedbør. Der er især Jylland, som bliver ramt, og der kan ud over regn også komme hagl.

Det ser ud til, at haveejerne kan glæde sig over, at nattefrosten er et overstået kapital i denne omgang.

- Der har været nattefrost på det sidste, men det vil være passé med det lunere vejr, som vi har i udsigt, siger Klaus Larsen.

Varmens indtog øger normalt sandsynligheden for tordenvejr. Det oplevede Danmark i sidste uge, hvor der både onsdag og torsdag blev registreret lynnedslag.

- Men det ser ud til, at vi slipper for torden i denne uge, men til gengæld må vi kæmpe med regnen, siger vagtchefen.

For at sætte denne måneds vejr i perspektiv, kan det nævnes, at der i gennemsnit er 2,6 døgn med sne og 6,6 døgn med frost i april. Den normale gennemsnitstemperatur er 5,7 grader.