Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen

Du viderestilles til den mobile version af


Ønsker du at fortsætte?
Dit valg huskes i 30 dage

vafo.dk
Vejret14 º C

Læserbrev: Learning the Lego way

Publiceret: 19.04.2012 06:00
MF Anni Matthiesen (V), Medlem af Børne- og Undervisningsudvalget, Egebjerg landevej 14, Krogager, 7200 Grindsted

Klik her for at se samtlige annoncer

den 16. april deltog jeg i Lego Fonden og Lego Education's konference i forbindelse med etableringen af Lego Education Innovation Studios på skolerne i Billund kommune.

Lego Fonden tilbyder disse studios til alle skolerne i Billund kommune og udstyrer dem med alt det nødvendige materiale. Dette giver skolerne muligheden for at benytte de nyeste læringsstile og udvikle elevernes kreative og innovative kompetencer på en helt ny måde.

Det er et samarbejde mellem Lego og det offentlige, som vi kan lære meget af. Lego går, som privat aktør, aktivt ind og tager ansvar. Denne aktive stillingtagen og ageren fra det private har vi som samfund brug for det øger kvalitet, udvikling og muligheder i det offentlige.

Ser man på et land som Peru, er de langt fremme hvad angår denne form for samarbejde. I Peru har regeringen indgået aftaler med Lego Education i forbindelse med undervisning helt fra 0. klasse til gymnasiet. Det offentlige har med fordel draget nytte af den private sektors viden og kompetencer inden for dette område. Det skal vi lære noget af i Danmark.

Det var for mig meget inspirerende at være en del af denne konference. Jeg kan nu kun håbe på, at dette samt andre former for samarbejde mellem det offentlige og det private vil blive udvidet i fremtiden. Det er prisværdigt, når de private virksomheder tager ansvar. Det skal vi derfor støtte. Lad os drage nytte af hinandens spidskompetencer.