Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen

Du viderestilles til den mobile version af


Ønsker du at fortsætte?
Dit valg huskes i 30 dage

vafo.dk
Vejret13 º C
Torben Glyum
Ejendommen Ringivevej 90, hvor den litauiske kvinde torsdag formiddag blev fundet livløs. Politiet har forseglet huset og sat afspærringsbånd op ved indgangen.
Torben Glyum
Ejendommen Ringivevej 90, hvor den litauiske kvinde torsdag formiddag blev fundet livløs. Politiet har forseglet huset og sat afspærringsbånd op ved indgangen.

38-årig |litauer |fængslet |fire uger| for drab

Publiceret: 20.04.2012 06:00
Søren Rahbek

Klik her for at se samtlige annoncer

38-årig litauer blev fredag eftermiddag fængslet i fire uger for drab på sin 38-årige hustru. Det skete efter et knap to timer langt grundlovsforhør i Retten i Kolding.

Grundlovsforhøret blev forsinket i en time. Dels på grund af et andet grundlovsforhør, men også fordi anklageren ventede på at få en obduktionserklæring fra retsmedicinsk institut i Aarhus.

Anklager Helle Iversen forlangte ved retsmødets start dørlukning, men det protesterede pressen imod, og efter et minut blev dørene åbnet af dommer Laila Nitschke.

Den sigtede er lille mand med kraftige hænder. Han sad det meste af grundlovsforhøret og pillede sig i hånden og på lillefingeren, som om den var øm.

Den døde litauiske kvinde var flyttet sammen med en dansk mand på Ringivevej i Give, og det var her, hun torsdag kl. 12.40 blev fundet død af en nabo.

Hun lå nøgen i seng under to dyner og med blod fra næse eller mund, der var løbet ned på hendes ene arm.

I retten blev der via en litauisk tolk læst flere sms'er fra den 38-årige sigtede til sin afdøde.

De indeholdt budskaber som: "Jeg beder en bøn om, at du skal krepere". "Du er heldig. Du får en nem død". "Dø selv, du luder" og "Forbander dig, du tæve".

Under grundlovsforhøret læste anklager Helle Iversen konklusionen af en foreløbig obduktionsrapport op. Den viser, at den døde 38-årige litauiske havde mærker på hals samt punktformede blødninger i øjnenes bindevæv.

Retsmedicineren vil ikke fastslå en dødsårsag, men kan ikke udelukke, at døden skyldes kvælning.

Som det sidste fik den 38-årige sigtede selv ordet.

Han nægtede sig skyldig og fortalte, at man efter hans mening ikke kan stole på de vidner, der har talt med politiet.

Han fortalte også, at hans hustru tog store mængder medicin mod forhøjet blodtryk, og at det kunne være årsagen til hendes død.

Dommer Laila Nitschke var dog så overbevist over sagens beviser, at hun valgte at fængsle den sigtede i fire uger.

Samtidig begrundedes fængslingen også med en frygt for, at han skulle flygte for at undgå retsforfølgelse samtidig med, at han så sent som tirsdag havde fremsat nogle af de mange trusler mod kvinden.