Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen

Du viderestilles til den mobile version af


Ønsker du at fortsætte?
Dit valg huskes i 30 dage

vafo.dk
Vejret15 º C
Norway Massacre
Retssagen mod den terrorsigtede Anders Behring Breivik fortsætter på sjette dag i Oslo med fortsat afhøring.
Norway Massacre
Retssagen mod den terrorsigtede Anders Behring Breivik fortsætter på sjette dag i Oslo med fortsat afhøring.

Breivik: Jeg har også mistet alle

Publiceret: 23.04.2012 06:00
Ritzau

Klik her for at se samtlige annoncer

terrortiltalte Anders Behring Breivik sammenlignede på retssagens sjette dag i Oslo sig selv med ofrene for bombesprængningen i Oslo og massakren mod den politiske ungdomslejr på Utøya. Han siger, at han også har mistet sin familie og sine venner.

- Folk siger, at de har mistet det kæreste de har, venner og familie. 22. juli mistede jeg også hele min familie og alle mine vener. Den eneste forskel er, at for mig var det et valg, jeg ofrede det. De fik aldrig noget valg, jeg tog det fra dem, siger han.

- Men jeg mistede også alle, og derfor kan jeg til en vis grad forstå, hvordan de har det, siger han.

På anklager Inga Bejer Enghs spørgsmål, om retten skal føle sympati med ham, svarer Breivik:

- Absolut ikke. Det er bare til information.

Breiviks udtalelser falder efter, at han har fortalt om de sidste drab på Utøya, der fandt sted på Sydspidsen. Her undlod han at skyde en lille fyr, fordi han syntes, at det var "galt at skyde et barn".

Anklager Svein Holden bryder ind og spørger, hvordan Breivik tror, at den lille fyr har det efter at have oplevet noget sådant.

- Med stor sandsynlighed har jeg påført ham massive psykologiske skader, siger Breivik, der efterfølgende bliver spurgt, om han har dårlig samvittighed over det.

- Jeg er fuldstændig på det rene med, hvad jeg har gjort, men dette er et lille barbari for at forhindre et meget større barbari. Jeg har valgt ikke at påtage mig det. Ellers havde jeg ikke været i stand til at overleve, siger Breivik.

Samtidig kniber det for Breivik at holde, hvad han har læst ude fra, hvad han egentlig kan huske af selve hændelsesforløbet på Utøya. Da anklager Inga Bejer Engh spørger ham om drabet på 10 personer på Kærlighedsstien, svarer han:

- Det kan jeg ikke huske. Det gør jeg ikke, men jeg mener, at jeg kan huske, at jeg har læst noget i en rapport.