Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
vafo.dk
#115986
Benny F. Nielsen Selv om Statsfængslet ved Sdr. Omme er et åbent fængsel råder man også over en lille arrest som er hegnet forsvarligt ind.
#115986
Benny F. Nielsen Selv om Statsfængslet ved Sdr. Omme er et åbent fængsel råder man også over en lille arrest som er hegnet forsvarligt ind.

Nævninge| stod fast på| syv års fængsel

Publiceret: 25.04.2012 06:00
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Mogens Sørensen
Det lykkedes ikke for statsadvokaten for Midt-, Vest- og Sydjylland at få hævet fængselsstraffen til den 32-årige taxachauffør Yasin Özer, som den 30. september i fjor fik en dom på syv års fængsel for drabsforsøg på en 55-årig thailandsk rengøringsassistent på Petersmindeskolen i Vejle.
Anklagemyndigheden havde krævet straffen skærpet, mens taxachaufføren fortsat nægtede sig skyldig.

Frifundet for forsøg på voldtægt
Yasin Özer blev fuldstændig identisk med tidligere idømt en straf på syv års fængsel for drabsfrosøg. Han blev desuden dømt for usømmelig omgang med lig, idet han ifølge retten troede kvinden var død, da han stak fingrene op i hendes skede. Han blev ligeledes som det var tilfældet i nævningesagen frifundet for forsøg på voldtægt.

To drabsforsøg
Anklageren betonede i nævningeankesagen, at der ikke kun var tale om et drabsforsøg, men hele to forsøg. Men den teknikalitet i anklagen, valgte nævningene ikke at rette sig efter.
Retten havde afsat hele fire dage til sagen, men allerede kl. 10 traf nævningene afgørelse om skyldsspørgsmål og 10 minutter senere beslutning om strafudmåling.

Mulige fejl i gps
Anklageren lagde i sin gennemgang af sagen vægt på de stærke tekniske beviser. Blandt blev kvindens tøj fundet på taxachaufførens tøj og i taxaen.
Forsvarsadvokat Mette Grith Stage satte spørgsmålstegn ved værdien af gps som bevis i sagen. Hun forklarede, at der kan optræde meget store uoverensstemmelser mellem de afstande, som gps'en i taxaen registrerer og de faktiske kørte kilometre. Gps'en kan nogle gange registrere en million km, mens der faktisk kun er kørt ganske få kilometre. Hun fastslog, at hvis en gps kan have så store afvigelser, kan den formentlig også fejle i andre sammenhænge og er derfor ikke noget særligt godt bevis.

Uro i retten
Da dommen blev forkyndt, brød den 32-årige taxachauffør grædende sammen og det samme gjorde sig gældende for flere af tilhørerne, som var den dømtes familie. Der kom også nogle mishagsytringer om dommen og der opstod kortvarigt lidt uro i retslokalet.Politiet blev tilkaldt og sørgede for ro i retten. Det var et enigt nævneanketing, der afsagde dommen.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier


   Jysk Fynske Medier

   Jysk Fynske Medier er en virksomhed dannet ved en fusion mellem Jyske Medier, Fynske Medier og Syddanske Medier. Det nye mediehus er landets tredjestørste med en budgetteret omsætning på 1,6 milliarder kroner og omkring 1325 medarbejdere. Koncernen udgiver 6 dagblade med et læsertal på en gennemsnitlig hverdag på 370.000 og på en gennemsnitlig søndag på 316.000. Hertil kommer 47 ugeaviser med et samlet oplag på mere end 1,1 millioner eksemplarer, ligesom koncernen ejer 3 lokalradioer med et gennemsnitligt ugentligt lyttertal på mere end 500.000. Hertil kommer en bred palet af digitale medier med mere end 1,2 million brugere og mere end 88 millioner sidevisninger. Endelig ejer Jysk Fynske Medier distributionsselskaber, et reklamebureau, et webbureau, grafiske virksomheder, trykkerier, filmselskaber og andre medierelaterede virksomheder.

   Adresse

   Vejle Amts Folkeblad

   Bugattivej 8

   DK-7100 Vejle

    

   Tlf: 75857788

   Fax: 76414882

    

   Kontakt os på e-mail

   Alle artikler, fotos, grafik og øvrige illustrationer, der er på denne side, stammer fra Vejle Amts Folkeblad. Vejle Amts Folkeblad har ophavsretten, jf. lov om ophavsret.

   Vilkår for anvendelse af Net-Avis og E-avis | Cookie- og Privatlivspolitik