Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen

Du viderestilles til den mobile version af


Ønsker du at fortsætte?
Dit valg huskes i 30 dage

vafo.dk
Vejret14 º C
Joachim B. Olsen overnatter på sit kontor
Joachim B. Olsen -- sover på luftmadras på Christiansborg
Joachim B. Olsen overnatter på sit kontor
Joachim B. Olsen -- sover på luftmadras på Christiansborg
Joachim B. Olsen overnatter på sit kontor
Joachim B. Olsen -- sover på luftmadras på Christiansborg

Joachim B. Olsen sover på sit kontor

Publiceret: 25.04.2012 06:00
Ritzau

Klik her for at se samtlige annoncer

B. Olsen fra Liberal Alliance har det seneste halve år overnattet jævnligt på sit kontor i Folketinget, hvor han har både tøjskab, luftmadras og toilettaske.

Han er imod den høje skatteprocent og har tidligere været kritisk over for, at politikere, der bor langt væk, kan få stillet en lejlighed til rådighed i København.

- Det er symbolet på, at vi bor i et samfund, hvor vi betaler for meget i skat, mens politikerne til gengæld definerer vores behov og indretter vores liv. Og fordi jeg havde sagt det, fangede bordet jo, siger Joachim B. Olsen til Jyllands-Posten.

Men Joachim B. Olsens overnatning i Folketinget får kritik med på vejen fra Folketingets sikkerhedschef, Kim H. Pedersen. Han har oplyst de nye medlemmer om, at det ikke er tilladt.

- Medlemmerne får økonomisk kompensation for dobbelt husførelse. De penge skal netop bruges på husleje, siger han til Jyllands-Posten.

Flere medlemmer af Folketingets Præsidium er ligeledes kritisk.

Præsidiemedlemmerne Søren Espersen (DF) og Marianne Jelved kritiserer Joachim B. Olsens hotelvalg, men han tager kritikken roligt.

- Det er noget pjat. Det er sket måske 10-12 gange. Det har altid været, når jeg har arbejdet sent og siddet og læst til klokken 02-03 og så lagt mig på en madras og stået op klokken 07. Det tager jeg stille og roligt, siger Joachim B. Olsen til Ritzau.

Han understreger, at han det seneste halve år har sovet 90-95 procent af tiden hos sine svigerforældre, siden han i september 2011 blev valgt til Folketinget for Liberal Alliance.

Joachim B. Olsen lover dog, at det er slut med at overnatte på kontoret.

- Jeg skal selvfølgeligt nok gøre, hvad præsidiet siger. Jeg vil nødig give hverken Søren Espersen eller Marianne Jelved højt blodtryk, siger Folketingets natteravn.