Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen

Du viderestilles til den mobile version af


Ønsker du at fortsætte?
Dit valg huskes i 30 dage

vafo.dk
Vejret14 º C
#182789
Skat var torsdag på razzia i Billund Lufthavn.
#182789
Skat var torsdag på razzia i Billund Lufthavn.

Danskerne vender ryggen til deres skat

Publiceret: 28.04.2012 06:00
Ritzau

Klik her for at se samtlige annoncer

er ikke gode til at passe deres Skat. De overlader det i høj til skattemyndigheden at holde styr på selvangivelse og indhold i skattemappen. Det viser en ny undersøgelse fra banken Nordea.

Ifølge undersøgelsen er danskerne dem i Norden, der stoler mest på, at de kan overlade deres skatteforhold til Skat.

Knap 7 ud af 10 klarer selv at holde styr på selvangivelse og oplysninger i skattemappen. Men et forholdsvis højt tal på 14 procent stoler på, at Skat holder styr på sagerne.

I Norge og Finland sørger mere end 85 procent selv for at holde styr på deres skatteoplysninger.

- Skat er for mange mennesker den største og tungeste part i økonomien. Men vi behandler det som økonomiens Askepot, siger Ann Lehmann Eriksen, forbrugerøkonom i Nordea.

Især danskere med lav indkomst og danske unge lægger ansvaret fra sig, når det gælder deres skatteforhold. Ann Lehmann Eriksen finder det tankevækkende, at de unge ikke i højere grad tager ansvaret på sig.

- Når man fylder 18 år, får man stemmeret og er med til at tage ansvaret for hele samfundsøkonomien, mens man ikke skænker sin egen økonomi den store opmærksomhed, siger hun.

Blandt unge mellem 18 og 25 år passer kun halvdelen selv deres skatteforhold, mens en ud af fire lader Skat styre tallene.

For de unge kan det give store problemer at lade skatteoplysningerne passe sig selv. Skats oplysninger baserer sig nemlig på halvgamle tal. Og for unge, der pludselig kan få store ændringer i indkomstforhold, kan det betyde, at de havner med en stor skatteregning.

Danskerne stikker også ud på kønsfordelingen. Ingen steder i Norden er det nemlig så udbredt som i Danmark, at kvinder overlader til manden at få styr på skatteoplysningerne.

En ud af otte kvinder i Danmark overlader skattearbejdet til deres mand. Kun fire procent af mændene lader opgaven gå den anden vej.