Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen

Du viderestilles til den mobile version af


Ønsker du at fortsætte?
Dit valg huskes i 30 dage

vafo.dk
Vejret12 º C
Torben Glyum
g:/spool/fcfredericiaob10#SPO.jpg
Torben Glyum
g:/spool/fcfredericiaob10#SPO.jpg

Kim Elgaard| splittet inden| lokalopgør

Publiceret: 28.04.2012 06:00
Flemming Linnebjerg

Klik her for at se samtlige annoncer

den ene side spiller flere af Kim Elgaards bedste kammerater på Vejle Boldklub Koldings hold, men på den anden side optræder han nu selv for FC Fredericia, og så er der en nok så væsentlig grund: Kim Elgaard har ikke meget til overs for den klub, han forlod i sommeren 2011.

- Jeg ønsker det bedste for mine kammerater, som spiller i Vejle, men klubben...., det er en helt anden sag, siger 20-årige Kim Elgaard.

Han oplevede stor succes på vejlensernes U19-liga mandskab, men overgangen til seniorkarrieren blev det modsatte af et lovende startskud på fodboldlivet blandt voksne. Kim Elgaard følte sig alt andet end godt behandlet i sin seniortid i Vejle Boldklub.

- Mit bidrag til træning var groft sagt at kaste bolde ind til de andre, konstaterer FC-spilleren tørt og tilføjer, at han følte sig frosset ud af klubben.

Der var ingen plan
I VB trænede Kim Elgaard under både svenske Mats Gren og rutinerede Viggo Jensen, men ingen af de to trænere fremkalder glædestårer i øjnene på Kim El-gaard, når han kigger tilbage på tiden hos søndagens gæster på Monjasa Park.

- Trænernes fodboldfilosofi i Vejle lå meget langt fra min måde at tænke og spille fodbold på, men jeg følte virkelig, jeg var et brugbart alternativ til den dengang simple spillestil med et hav af lange bolde. I dag spiller Vejle på en helt anden måde med Nicolai Wael som cheftræner, og jeg havde nok haft bedre muligheder i klubben under en type som ham, filosoferer Kim Elgaard.

I foråret 2010 viste den græske storklub Panathinaikos efter sigende interesse for Kim Elgaard, men Vejle Boldklubs ledelse afviste grækernes tilnærmelser og kaldte det konkrete bud useriøst. Ifølge avisens kilder bød den græske storklub 10.000 euro for Kim Elgaard.

- Når Vejle ikke ville slippe mig, forstærkede det min tro på, at klubben trods alt havde en plan med mig, men det havde de altså ikke. I stedet var min sidste tid i Vejle tæt på at fremprovokere et karrierestop. Det var en ekstrem demotiverende periode for mig, og til sidst handlede det bare om at holde mig i bedst mulig form. Så fik jeg da lidt ud af det, siger Kim Elgaard, der på målstregen reddede lysten til at spille fodbold.

Klar til lidt ekstra gas
|Han kalder FC Fredericia-mandskabet et solidt hold, som er svært at score imod, og Kim Elgaard håber, at FC'ernes seneste sejr over Skive bliver det boost, som holdet savnede i forårets første kampe.

Kim Elgaard er sikker på, at FC Fredericias cheftræner Thomas Thomasberg ikke behøver at bruge lang tid på at motivere ham til netop denne kamp.

- Hvis jeg skal spille, er jeg i den grad motiveret, og det gør da ikke noget, hvis jeg scorer et par mål lige netop på søndag, siger en grinende Kim Elgaard.

Hvis det sker, skal man ikke forvente, at Kim Elgaard holder igen med sin jubel, som det ellers ofte sker, når spillere scorer mod deres tidligere klubber.

- Jeg giver den nok nærmere lidt ekstra gas.