Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen

Du viderestilles til den mobile version af


Ønsker du at fortsætte?
Dit valg huskes i 30 dage

vafo.dk
Vejret13 º C

Möger: Lønmodtagere skal give noget mere

Publiceret: 01.05.2012 06:00
Ritzau

Klik her for at se samtlige annoncer

Thor Möger Pedersen (SF) bruger arbejdernes kampdag til at slå fast, at regeringen vil bede landets lønmodtagere "om at give noget mere".

Skatteministerens opsang faldt under et 1. maj-møde i Ballerup, og det kommer forud for de såkaldte trepartsforhandlinger med arbejdsmarkedets parter, der skal stampe fire milliarder kroner op af jorden.

Dele af fagbevægelsen har forud for forhandlingerne pointeret, at lønmodtagerne dog allerede har betalt rigeligt til statskassens ve og vel i form af forringelse af efterlønnen og halvering af dagpengeperioden.

Men der skal altså mere flæsk på bordet fra lønmodtagerne, hvis det står til regeringen:

- I regeringen siger vi ærligt, at vi kommer til at bede folk, der allerede har bidraget med meget, om at give noget mere, lyder det fra Thor Möger Pedersen.

- Men vi beder alle om at bidrage. Også de velstillede og også de multinationale selskaber. Vi vil insistere på, at byrderne skal fordeles rimeligt, tilføjer skatteministeren.

Trepartsforhandlingerne er kun en del af den reformbredside, som regeringen i løbet af året vil sende ud over det danske samfund.

Ud over en reform af kontanthjælpen, så er en anden stor milepæl en skattereform, som Thor Möger Pedersen selv står i spidsen for.

I den forbindelse har skatteministeren flere gange understreget, at reformen vil tilgodese den jævne lønmodtager, der hver morgen står op og smører sig en højt belagt med leverpostej og tager på arbejde.