vafo.dk
Vejret11 º C
IMG_0288
IMG_0290
IMG_0292
IMG_0296
IMG_0293
IMG_0286
IMG_0288

Uvist hvorfor gasgrill| eksploderede

Publiceret: 02.05.2012 06:00
Søren Rahbek

Klik her for at se samtlige annoncer

Grillen var godt og regelmæssigt vedligeholdt og husejeren havde sikret, at ingen slange var mørnede, så der er ingen oplagt årsag til branden, siger indsatsleder Anders Rasmussen.

Alarmen fra stedet lød på, at grillen var eksploderet, og det fik indsatslederen til at frygte det værste, da han kørte til Højvangsallé.

- Man tænker altid personskade, når meldingen går på en eksplosionsbrand, men heldigvis var ingen kommet til skade, og det var der heller ingen melding om, siger Anders Rasmussen.

Da brandvæsenet nåede frem med seks mand i sprøjte og tankvogn, var branden slukket udvendigt med en højtryksspuler.

En mand, der arbejder med at fjerne alger, kom tilfældigt forbi. Han havde en højtryksrenser og vand på en trailer, og han gik resolut i gang med at slukke branden og køle gasflaskerne ned.

Inden da havde husejeren selv forsøgt at slukke branden med en pulverslukker uden resultat.

- Algemanden havde gjort et fint stykke arbejde, så vi gik i gang med at slukke ilden i et loftsrum. Flammerne fra grillen havde antændt plasttaget på en overdækket terrasse og derfra havde ilden bredt sig til et tagudhæng. Indvendigt var ild i lægter og spær var sodede, men i løbet af ti minutter havde vi styr på branden, siger Anders Rasmussen.

- Der har været godt med varme på ved branden, for træværket på terrassen er brændt og en termorude blev sprængt, siger indsatslederen.

Brandvæsenet var dog på stedet i cirka halvanden time, da ødelagt tagmateriale skulle skæres bort. Samtidig skulle huset luftes ud for røg.

Politiet var også på stedet med en patrulje.

- Der er ingen tvivl om, at det er udsivende gas, der er skyld i branden, men selve grillen er brændt bort, og det samme er bevismaterialet. Derfor gør vi ikke mere for at undersøge brandårsagen, siger vagtchef Hans Hoffensetz fra Sydøstjyllands Politi.