Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen

Du viderestilles til den mobile version af


Ønsker du at fortsætte?
Dit valg huskes i 30 dage

vafo.dk
Vejret10 º C

Politi kræver lukkede døre i sag om værested

Publiceret: 02.05.2012 06:00
Ritzau

Klik her for at se samtlige annoncer

en tidligere institutionsleder for et opholdssted uden for Skanderborg torsdag fremstilles i grundlovsforhør sigtet for overgreb på børn, vil politiet kræve dørene lukket.

Det oplyser Uffe Villumsen, vicepolitikommissær ved Sydøstjyllands Politi, over for Ritzau. Han bekræfter samtidig, at der er en sag.

- Vi har i eftermiddag anholdt en tidligere leder af en institution for overgreb på børn, der var anbragt på institutionen, fortæller han tidligt onsdag aften.

Derudover er vicepolitikommissæren meget lidt meddelsom og vil hverken oplyse, hvor længe man har efterforsket sagen, eller hvor mange børn det drejer sig om.

- Af hensyn til den videre efterforskning kan jeg ikke oplyse mere. Ved grundlovsforhøret i morgen vil vi kræve dørene lukket, siger Uffe Villumsen.

Ifølge DR Nyheder er der tale om en 63-årig mand, der i næsten tyve år har drevet et socialpædagogisk opholdssted uden for Skanderborg. Lederen er sigtet for adskillige overgreb mod børn af begge køn.

Opholdsstedet har blandt andet været godkendt til netop at tage sig af børn, der har været udsat for seksuelle overgreb og incest.

Ifølge borgmester i Skanderborg Kommune, Jørgen Gaarde (S), blev lederen fritstillet i 2010 på baggrund af mistanke om et seksuelt forhold mellem et af børnene og lederen.

Herefter blev godkendelsen tilbagekaldt og stedet lukket. Det siger han til Ritzau.

Manden fremstilles torsdag i et grundlovsforhør, hvor en dommer vil tage stilling til, om manden skal varetægtsfængsles.