Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen

Du viderestilles til den mobile version af


Ønsker du at fortsætte?
Dit valg huskes i 30 dage

vafo.dk
Vejret13 º C
grønlandskflag
grønlandskflag

Skaberen af grønlands flag blev træt af sne

Publiceret: 03.05.2012 06:00
Ingrid Trier

Klik her for at se samtlige annoncer

kan virke paradoksalt, men sne er grunden til, at faderen til det grønlandske flag og fhv. kulturminister Thue Christiansen for nylig er flyttet til Uldum.

Efter 40 år på Grønland flyttede han sammen med sin dansk/færøske kone Katrin i 2005 til Danmark. De hårde vintre i sommerhuset i Hou i Nordjylland, blev dog for meget, og nu er parret, der er henholdsvis 70 og 72 år, flyttet til Uldum.

- Vi elsker det. Det er en lille by, som mange af de bygder, vi har boet i på Grønland. Kæret er fantastisk, der går vi ofte ture, og der er også en kunstforening i området. Det tjekkede vi, inden vi flyttede herned, fortæller Thue Christiansen.

Ligesom sin kone er han kunstner og har udover det grønlandske flag tegnet en række frimærker, plakater og logoer, designet møbler og masker, alt sammen af grønlandske materialer som moskus- og sælskind, rentakker og narhvalstænder.

Efter et langt liv i grønlandsk politik, koncentrerer Thue Christiansen sig nu om sin kunst, og afholder en del kunst-kurser både på Grønland og i Danmark. Han holder også foredrag om Grønland og sit eget liv.