Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen

Du viderestilles til den mobile version af


Ønsker du at fortsætte?
Dit valg huskes i 30 dage

vafo.dk
Vejret17 º C
#140248
#140248

Cimbers passagerer tog| hjem fra lufthavnen

Publiceret: 03.05.2012 06:00
Dorte Brandsen

Klik her for at se samtlige annoncer

var ingen panik og hektisk aktivitet i Billund Lufthavn her til morgen, selvom flyselskabet Cimber Sterling gik konkurs i morges. Cimbers første fly til København nåede at komme på vingerne til tiden - klokken 6.30 - inden krakket blev en realitet.

Flyselskabet nåede også at tjekke passagerer til Oslo og Stockholm ind.

- De var gået i loungen, og så blev bagagen kaldt tilbage i ankomsten. Hende, der sad i ankomsten, sad med telefonen og en række passagerer foran sig, da en kollega på Cimbers kontor gjorde sådan her, fortæller lufthavnsansat Grete Larsen og vender tommelfingeren nedad.

Ventede i lufthavnen
Hermed var krakket en realitet, og passagererne måtte skuffede indse, de ikke kom af sted med de planlagte afgange. De fleste tog hjem, mens enkelte måtte vente i lufthavnen, mens de forsøgte at få ombooket deres billetter. Én af dem var Nenad Ruzic fra Kroatien, som skulle hjem til Zagreb over København efter to ugers arbejde i Esbjerg.

- Jeg arbejder for et olieselskab i Esbjerg og skulle bare hjem. Jeg er jævnligt i Danmark og plejer at bruge Cimber. Det har fungeret fint indtil i dag, fortæller han.

Flyver over Frankfurt
Nenad Ruzic skulle have fløjet fra Billund til København kl. 9.05 i morges og herfra videre til Zagreb. Allerede da han ankom i lufthavnen i morges kl. 7.45 fik han at vide, at flyselskabet var gået konkurs. Derfor havde hans arbejdsgiver Semco allerede forsøgt at ændre billetterne, så Nenad Ruzic i dag kunne komme hjem til Zagreb.

- De har ombooket min billet, så jeg flyver til Frankfurt i eftermiddag og derfra videre til Zagreb, så jeg er hjemme i aften. Min arbejdsgiver vil nu forsøge at få pengene tilbage fra flyselskabet eller forsikringen, fortæller han.