Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
vafo.dk

Strauss-Kahn afviser ny voldtægtsanklage

Publiceret: 04.05.2012 06:00
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Ritzau
Franske anklagere er i færd med at undersøge en belgisk kvindes vidneudsagn, der antyder, at den tidligere franske topdiplomat Dominique Strauss-Kahn var en af fire mænd, der voldtog hende under en fest på et hotel i Washington i december 2010.

En talsmand for anklageren i den nordlige franske by Lille siger, at vidneudsagnet muligvis kan forbinde Strauss-Kahn og de øvrige mænd med massevoldtægten.

Den belgiske kvinde, der er prostitueret, hævder, at hun blev tvunget til at deltage i seksuel aktivitet mod sin vilje ved en fest, hvor også Strauss-Kahn og hans venner var til stede.

Hun har ikke anmeldt hændelsen, og der er heller ikke formelt rejst sigtelse i sagen, men anklagemyndigheden er i færd med at se nærmere på vidneudsagnet og kan derefter tage stilling til, om anklagen skal efterforskes yderligere.

Den tidligere IMF-chef benægter via sine advokater, at han skulle have begået "den mindste voldshandling af nogen som helst art overhovedet", lyder det i en meddelelse.

- Fordrejede oplysninger, manipulation og trang til at lynche kan ikke i al evighed træde i stedet for virkeligheden, skriver advokaterne og tilføjer, at der er modstridende vidneudsagn i sagen.

De påpeger desuden, at nyheden om den påståede massevoldtægt kommer på et "belejligt tidspunkt" forud for anden runde af det franske præsidentvalg, der finder sted søndag.

Strauss-Kahn blev indtil sidste år betragtet som Socialistpartiets bedste bud på en præsidentkandidat, men hans politiske drømme brast, da en stuepige i New York anklagede ham for at have voldtaget hende.

Siden er Strauss-Kahn sammen med to forretningsfolk og en politichef også blevet sigtet for "medskyldighed i rufferi" og "misbrug af virksomhedsmidler".

Det er sket på grund af mistanke om, at prostituerede har fået betaling for de ydelser, der har leveret til fester i blandt andet Paris og Washington, hvor den tidligere IMF-chef har deltaget.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier


   Jysk Fynske Medier

   Jysk Fynske Medier er en virksomhed dannet ved en fusion mellem Jyske Medier, Fynske Medier og Syddanske Medier. Det nye mediehus er landets tredjestørste med en budgetteret omsætning på 1,6 milliarder kroner og omkring 1325 medarbejdere. Koncernen udgiver 6 dagblade med et læsertal på en gennemsnitlig hverdag på 370.000 og på en gennemsnitlig søndag på 316.000. Hertil kommer 47 ugeaviser med et samlet oplag på mere end 1,1 millioner eksemplarer, ligesom koncernen ejer 3 lokalradioer med et gennemsnitligt ugentligt lyttertal på mere end 500.000. Hertil kommer en bred palet af digitale medier med mere end 1,2 million brugere og mere end 88 millioner sidevisninger. Endelig ejer Jysk Fynske Medier distributionsselskaber, et reklamebureau, et webbureau, grafiske virksomheder, trykkerier, filmselskaber og andre medierelaterede virksomheder.

   Adresse

   Vejle Amts Folkeblad

   Bugattivej 8

   DK-7100 Vejle

    

   Tlf: 75857788

   Fax: 76414882

    

   Kontakt os på e-mail

   Alle artikler, fotos, grafik og øvrige illustrationer, der er på denne side, stammer fra Vejle Amts Folkeblad. Vejle Amts Folkeblad har ophavsretten, jf. lov om ophavsret.

   Vilkår for anvendelse af Net-Avis og E-avis | Cookie- og Privatlivspolitik