Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
vafo.dk
gorillaunge 3
 
 
gorillaunge 3
 

Gorillaunge| født i Givskud| Zoo

Publiceret: 04.05.2012 06:00
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Søren Rahbek

Annonce

Klik på annoncen for at forstørre den
Gæsterne i Givskud Zoo kan i denne weekend få sig en ekstra oplevelse ud over de tilbud, zoo allerede tilbyder.

Tirsdag den 1. maj blev der nemlig for sjette gang på 12 år født en gorilla i Givskud.

Se videoen af den nyfødte unge her

Den nybagte mor er Chuma, der kom til Givskud for to år siden fra Heidelberg Zoo i Tyskland.

Bedre mor
I Tyskland havde hun adfærdsproblemer og kunne ikke passe sine unger, og derfor blev hun sendt til Givskud.

Hun har tidligere fået tre unger, som hun mistede interessen for, men denne gang ser det ud til, at Chuma er blevet en bedre mor.

- På grund af Chumas forhistorie med ikke at passe sine unger ordentlig, er vi meget spændte på, hvordan det går denne gang. Forhåbentlig har hun lært noget af at se, hvordan vores anden hungorilla, Minnie, passer sine unger. Indtil videre ser alting helt rigtig ud, ungen dier, og Chuma passer godt på den, siger direktør i Givskud Zoo Richard Østerballe.

Den lille ny kan allerede nu opleves i gorillaanlægget sammen med sin mor og de andre gorillaer i flokken. - Chuma har haft den lille med udenfor i det gode forårsvejr, fortæller Richard Østerballe.

Navnekonkurrence
Selv om vejret i weekenden kun bliver halvt så varmt som tidligere på ugen, vil publikum stadig kunne se mor og unge i den varme stald.

Gorillaflokken i Givskud Zoo tæller fem voksne gorillaer og nu fire unger. Det er gorillaflokkens leder, sølvryggen Samson, der er far til ungerne, og Givskud Zoo er den eneste danske zoo, der har gorillaer.

Gorillaungen er en han, og den har foreløbig fået registreringsnavnet GORG18. Det er dog tanken at udskrive en navnekonkurrence, så ungen kan få et mere mundret navn.

Med fødselsdagen - den 1. maj - in mente kunne Karl Marx eller Louis Pio måske være et par bud.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier


   Jysk Fynske Medier

   Jysk Fynske Medier er en virksomhed dannet ved en fusion mellem Jyske Medier, Fynske Medier og Syddanske Medier. Det nye mediehus er landets tredjestørste med en budgetteret omsætning på 1,6 milliarder kroner og omkring 1325 medarbejdere. Koncernen udgiver 6 dagblade med et læsertal på en gennemsnitlig hverdag på 370.000 og på en gennemsnitlig søndag på 316.000. Hertil kommer 47 ugeaviser med et samlet oplag på mere end 1,1 millioner eksemplarer, ligesom koncernen ejer 3 lokalradioer med et gennemsnitligt ugentligt lyttertal på mere end 500.000. Hertil kommer en bred palet af digitale medier med mere end 1,2 million brugere og mere end 88 millioner sidevisninger. Endelig ejer Jysk Fynske Medier distributionsselskaber, et reklamebureau, et webbureau, grafiske virksomheder, trykkerier, filmselskaber og andre medierelaterede virksomheder.

   Adresse

   Vejle Amts Folkeblad

   Bugattivej 8

   DK-7100 Vejle

    

   Tlf: 75857788

   Fax: 76414882

    

   Kontakt os på e-mail

   Alle artikler, fotos, grafik og øvrige illustrationer, der er på denne side, stammer fra Vejle Amts Folkeblad. Vejle Amts Folkeblad har ophavsretten, jf. lov om ophavsret.

   Vilkår for anvendelse af Net-Avis og E-avis | Cookie- og Privatlivspolitik