Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen

Du viderestilles til den mobile version af


Ønsker du at fortsætte?
Dit valg huskes i 30 dage

vafo.dk
Vejret14 º C

60 dræbt i massakre på nigeriansk marked

Publiceret: 04.05.2012 06:00
Ritzau

Klik her for at se samtlige annoncer

ukendte gerningsmænd åbnede onsdag aften ild på et marked i den nordøstlige del af Nigeria og dræbte mere end 60 mennesker.

En sygeplejerske på et hospital i Nigeria siger til Reuters, at man har modtaget 56 lig. Det endelige dødstal er endnu ikke kendt.

Det er uklart, hvem der står bag angrebet, men den islamiske gruppe Boko Haram har tidligere slået til i området.

Politiet siger da også, at gruppen er mistænkt for at stå bag onsdagens blodige angreb.

- I går kom bevæbnede mænd og angreb markedet. Der blev skudt sporadisk. Jeg kan ikke give de endelige tabstal endnu, siger politichef i Yobe State Moses Namili.

Et øjenvidne fortæller, at der var mange lig rundt omkring på jorden, men at han ikke kan vurdere, hvor mange der var tale om.

- Jeg så lig overalt, og jeg så redningsfolkene tage mennesker med til hospitalerne. Jeg ved ikke, hvor mange døde der var, men jeg så mange lig, siger vidnet Mama Yusuf.

Gruppens angreb har tidligere været rettet mod politiet eller myndighederne, men Boko Haram har i stigende grad ramt civile mål.

Den islamiske gruppe vil gøre hele Nigeria til en islamisk stat, og gruppen er i konflikt med både regeringen og de kristne i landet.

Gruppen er blevet beskyldt for at stå bag adskillige drab, siden konflikten med regeringen for alvor blev optrappet i 2009.

I januar tog gruppen skylden for angreb i Kano, den største by i det overvejende muslimske, nordlige Nigeria. Da blev omkring 185 mennesker dræbt ved en række koordinerede angreb.

Den 30. april blev kristne angrebet af militante under to udendørs gudstjenester på Bayero Universitetet i byen Kano i det nordlige Nigeria. Omkring 20 mennesker blev dræbt. Ingen har taget skylden for det angreb.