Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen

Du viderestilles til den mobile version af


Ønsker du at fortsætte?
Dit valg huskes i 30 dage

vafo.dk
Vejret12 º C
Mødes to biler på Smidstrupvej, må begge langt uden for asfalten for at passere hinanden. Men nu kommer der masser af lastbiler på vejen, og det giver kaos.
Mødes to biler på Smidstrupvej, må begge langt uden for asfalten for at passere hinanden. Men nu kommer der masser af lastbiler på vejen, og det giver kaos.

Beboere| frygter for| deres liv

Publiceret: 04.05.2012 06:00
Børge Larsen

Klik her for at se samtlige annoncer

Det ender med en eller anden bliver slået ihjel. Det er fuldstændig vanvittigt på Smidstrupvej.

Henrik Rützou har fra sin ejendom på Nedvadvej frit udsyn til Smidstrupvej mellem Farre og Smidstrup. Han kan derfor følge med i det store trafikkaos, der for øjeblikket udspiller sig på den smalle vej, der normalt ikke passeres af mange biler.

Masser af tung trafik
Møder to biler hinanden, må de begge langt uden for asfalten for at kunne passere hinanden. Men det ved de lokalkendte, så de afpasser hastigheden efter det.

Men sådan er det ikke for øjeblikket. Nu bliver vejen benyttet af alle de trafikanter, der normalt benytter Tykhøjetvej på turen fra Kolding, Vejle og til Herning. Det vil sige masser af biler og masser af tung trafik.

- Det ender galt, fordi hastigheden slet ikke tilpasses efter forholdene. Jeg tror, det er meget normalt at man vil forsøge at indhente den forsinkelse, omkørslen har betydet, siger Henrik Rützou.

Omkørslen er blevet etableret, fordi jernbanebroen på Tykhøjetvej skal udskiftes. Det har været planen, at den lette trafik skulle ledes via Smidstrupvej. Den tunge trafik derimod skulle efter planen køre via Bredsten Landevej over Karlskovrundkøslen og Farrevej tilbage til Tykhøjetvej.

Ingen skilte
Det er der bare ingen, der har fortalt lastbilchaufførerne. Og der er ingen skilte, der fortæller dem den. Det første varsel, de får om omkørslen er, når de er fremme ved stedet, hvor Tykhøjetvej er spærret. Så sidder de i fælden.

- Jeg skal i hvert fald ikke ned på den vej. Skal jeg nogen steder, kører jeg ad Nedvadvej og over Lindeballe, siger Henrik Rützou.