Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
vafo.dk

Flere slår alarm om overgreb mod børn

Publiceret: 05.05.2012 06:00
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Ritzau
I stedet for bare at vende hovedet væk og passe sig selv vælger et stigende antal pædagoger, lærere og privatpersoner at gå til kommunen, hvis de har mistanke om, at et barn udsættes for omsorgssvigt eller overgreb.

En rundspørge, som Morgenavisen Jyllands-Posten har foretaget til landets kommuner, viser, at antallet af de såkaldte underretninger i børnesager er steget med 41 pct. fra 2009 til 2011.

Lektor Karin Kildedal, Aalborg Universitet, er en af landets førende eksperter i familiesager, og hun ser to forklaringer på udviklingen:

Barnets reform fra 1. januar 2011 indskærpede fagpersoners særlige pligt til at underrette, og de seneste års massive mediefokus på misbrugssager har gjort privatpersoner mere årvågne.

- Det er positivt, at folk er blevet mere opmærksomme på børn, der ikke trives. Men det er til gengæld ikke positivt, at kommunerne ikke altid lever op til deres ansvar, siger Karin Kildedal

Hun henviser til blandt andet Rebild-sagen og Esbjergsagen, hvor kommunerne trods underretninger ikke i tide greb ind og stoppede seksuelle overgreb.

Karin Kildedal ser gerne et krav om, at socialrådgiverne skal have en diplomuddannelse for at arbejde med børn, så de blandt andet bliver trænede i at få børnene til at åbne sig.

14 kommuner svarer i Jyllands-Postens rundspørge, at de ikke har opgørelser over, hvordan antallet af underretninger udvikler sig. Det bekymrer socialminister Karen Hækkerup (S).

- Hvis de ikke ved, hvor mange underretninger der kommer ind, hvordan ved de så, hvordan der bliver fulgt op på dem, siger hun til Jyllands-Posten.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier


   Jysk Fynske Medier

   Jysk Fynske Medier er en virksomhed dannet ved en fusion mellem Jyske Medier, Fynske Medier og Syddanske Medier. Det nye mediehus er landets tredjestørste med en budgetteret omsætning på 1,6 milliarder kroner og omkring 1325 medarbejdere. Koncernen udgiver 6 dagblade med et læsertal på en gennemsnitlig hverdag på 370.000 og på en gennemsnitlig søndag på 316.000. Hertil kommer 47 ugeaviser med et samlet oplag på mere end 1,1 millioner eksemplarer, ligesom koncernen ejer 3 lokalradioer med et gennemsnitligt ugentligt lyttertal på mere end 500.000. Hertil kommer en bred palet af digitale medier med mere end 1,2 million brugere og mere end 88 millioner sidevisninger. Endelig ejer Jysk Fynske Medier distributionsselskaber, et reklamebureau, et webbureau, grafiske virksomheder, trykkerier, filmselskaber og andre medierelaterede virksomheder.

   Adresse

   Vejle Amts Folkeblad

   Bugattivej 8

   DK-7100 Vejle

    

   Tlf: 75857788

   Fax: 76414882

    

   Kontakt os på e-mail

   Alle artikler, fotos, grafik og øvrige illustrationer, der er på denne side, stammer fra Vejle Amts Folkeblad. Vejle Amts Folkeblad har ophavsretten, jf. lov om ophavsret.

   Vilkår for anvendelse af Net-Avis og E-avis | Cookie- og Privatlivspolitik