Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen

Du viderestilles til den mobile version af


Ønsker du at fortsætte?
Dit valg huskes i 30 dage

vafo.dk
Vejret14 º C
Politi krimi
Politi krimi

Fire personer idømt 30 års| fængsel for narkohandel

Publiceret: 07.05.2012 06:00
Søren Rahbek

Klik her for at se samtlige annoncer

Kristian Skovmand Juhl, 40-årige Berit Pedersen, 50-årige Kim-Adler Thorsted og 24-årige Nicolai Norup Yding skal tilbringe de næste mange år i fængsel.

Mandag formiddag klokken 9 faldt dommen over de fire, der alle var tiltalt for omfattende narkohandel.

Kristian Skovmand Juhl, der er anset for at være hovedmanden i narkosagen, fik 10 års fængsel. Hans kæreste Berit Pedersen blev idømt fem års fængsel, mens Kim-Adler Thorsted og Nicolai Norup Yding skal tilbringe henholdsvis otte og syv år bag tremmer.

De tre førstnævnte blev straffet for indsmugling og salg af i alt 125 kg. hash og et kg. kokain, og Kristian Skovmand Juhl og Kim-Adler Thorsted blev yderligere dømt for forsøg på køb af yderligere 320 kg. hash.

Nicolai Norup Yding blev alene dømt for handel med et kg. kokain og forsøg på køb af yderligere et kg. kokain. Det bestilte de tre mænd sammen, men det nåede aldrig at ankomme til Danmark.

Det ene kg. kokain, der blev modtaget i december 2010, blev opblandet til i alt 2,9 kg. kokain og solgt videre, og det er den opblandede mængde, der faldt dom for.

De fire dømte blev alle anholdt om aftenen den 4. januar 2011 og har siddet varetægtsfængslet siden.

De tre mænd blev anholdt på Jet-tanken på Silkeborgvej i Horsens.
Her medbragte Kristian Skovmand Juhl og Kim-Adler Thorsted 190 gram kokain i Kristian Skovmand Juhls Mercedes, mens Nicolai Norup Yding fra Horsens ankom til stedet med 50.000 kroner i kontanter.
Begge dele blev beslaglagt af politiet, og kort efter blev Berit Pedersen anholdt i et lejet hus på Silkevænget i Ågård.

Huset fungerede som narkocentral og modtagelsessted for hashen og kokainen, der blev købt i Holland i flere omgange i perioden fra oktober 2010 og frem til anholdelsen af de fire.


Berit Pedersen har som den eneste delvis erkendt sin rolle i sagen for så vidt angår opbevaringen af hash.

De øvrige har nægtet sig skyldige i samtlige tiltaleforhold.

Retssagen har budt på en snes retsmøder de seneste fire måneder, og størstedelen af bevisførelsen har bestået af telefonaflytninger af i alt 22 mobiltelefoner og rumaflytning af huset på Silkevænget i Ågård.

De tre tiltalte mænd ankede øjeblikkeligt dommen til frifindelse, mens Berit Pedersen udbad sig betænkningstid.