Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
vafo.dk

København siger nej til tjek af vuggestuer

Publiceret: 10.05.2012 06:00
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Ritzau
Der bliver ingen uvildig undersøgelse af forholdene på de københavnske vuggestuer.

Et flertal i Borgerrepræsentationen har torsdag aften sagt nej tak til et forslag fra Liberal Alliance om at undersøge forholdene, der for 14 dage siden kom under beskydning af en forsker.

- Et flertal med den socialdemokratiske børne- og unge-borgmester Anne Vang i spidsen har stemt forslaget ned og peget på, at der allerede er et løbende pædagogisk tilsyn, siger Liberal Alliances gruppeformand, Lars Berg Dueholm.

- Problemet er, at tilsynet har været der i rigtig mange år, og det har netop ikke forhindret, at en række københavnske institutioner er så ringe, at uvildige eksperter peger på, at de nærmest burde lukkes. Jeg har ingen tiltro til, at det vil virke, siger han.

Kritikken af landets vuggestuer er blevet fremsat i en ph.d.-afhandling, som dokumenterede, at pædagoger i vuggestuerne svigter de mindste, der ender med at lukke helt ned for deres følelser.

De små børn ned til 10 måneders alderen bliver i høj grad overladt til sig selv og mødt af afvisning og ligegyldighed fra pædagogernes side, dokumenterer videooptagelser og godt 8000 observationer i ni vuggestuer i Storkøbenhavn.

Et par af vuggestuerne var fra Københavns Kommune, og det var det, der fik Lars Bjerg Dueholm til at reagere.

Ud over det løbende tilsyn sætter kommunen nu sin lid til et såkaldt gejstudvalg.

- Gejstudvalget skal skabe højere gejst blandt medarbejderne i vuggestuerne, og ærlig talt, så synes jeg næsten, at det er en morsomhed, siger Lars Berg Dueholm.

Ud over Socialdemokraterne, så var SF, Enhedslisten og Venstre med til at stemme Liberal Alliances forslag ned.

Det Radikale Venstre havde foreslået en intern undersøgelse af forholdene, men det blev ligeledes stemt ned.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier


   Jysk Fynske Medier

   Jysk Fynske Medier er en virksomhed dannet ved en fusion mellem Jyske Medier, Fynske Medier og Syddanske Medier. Det nye mediehus er landets tredjestørste med en budgetteret omsætning på 1,6 milliarder kroner og omkring 1325 medarbejdere. Koncernen udgiver 6 dagblade med et læsertal på en gennemsnitlig hverdag på 370.000 og på en gennemsnitlig søndag på 316.000. Hertil kommer 47 ugeaviser med et samlet oplag på mere end 1,1 millioner eksemplarer, ligesom koncernen ejer 3 lokalradioer med et gennemsnitligt ugentligt lyttertal på mere end 500.000. Hertil kommer en bred palet af digitale medier med mere end 1,2 million brugere og mere end 88 millioner sidevisninger. Endelig ejer Jysk Fynske Medier distributionsselskaber, et reklamebureau, et webbureau, grafiske virksomheder, trykkerier, filmselskaber og andre medierelaterede virksomheder.

   Adresse

   Vejle Amts Folkeblad

   Bugattivej 8

   DK-7100 Vejle

    

   Tlf: 75857788

   Fax: 76414882

    

   Kontakt os på e-mail

   Alle artikler, fotos, grafik og øvrige illustrationer, der er på denne side, stammer fra Vejle Amts Folkeblad. Vejle Amts Folkeblad har ophavsretten, jf. lov om ophavsret.

   Vilkår for anvendelse af Net-Avis og E-avis | Cookie- og Privatlivspolitik