Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
vafo.dk

Seks personer fængslet i stor indbrudssag

Publiceret: 10.05.2012 06:00
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Ritzau

Annonce

Klik her for at se samtlige annoncer

Klik på annoncen for forstørre den
langvarigt grundlovsforhør ved Retten i Lyngby endte med, at seks formodede medlemmer af en østeuropæisk tyvebande blev fængslet.

- Fem blev fængslet i fire uger, mens den sidste blev fængslet i to uger, fortæller lederen af politiets Task Force Indbrud, Karl Erik Agerbo fra Nordsjællands Politi.

Det sjællandske politisamarbejde ransagede torsdag 18 adresser på Sjælland og i Berlin i jagten på et kriminelt netværk af herboende udlændinge og omrejsende kriminelle grupper, der mistænkes for at stå bag en lang række af indbrud.

Under ransagningerne blev der fundet tyvekoster i form af flere kilo guld og sølv. 14 personer blev anholdt og heraf blev seks altså fremstillet i grundlovsforhør. Der er først og fremmest tale om romaer fra Rumænien og Serbien.

- Med anholdelserne har vi omkring 30 anholdte, og jeg har ikke hørt om større sager om indbrudskriminalitet, siger Karl Erik Agerbo.

Ransagningerne torsdag skete i samarbejde mellem dansk og tysk politi, fordi tre af adresserne ligger i Berlin. Blandt dem er en berlinsk guldsmed, hos hvem der torsdag blev fundet guld og sølv, som stammer fra indbrud i Danmark.

To personer blev anholdt i Tyskland, men det er uvist, om dansk politi vil begære dem udleveret.

- Det er der ikke taget stilling til endnu, siger Karl Erik Agerbo.

Netværket går ud på, at udlændinge med bopæl i Danmark på en meget organiseret måde hjælper tilrejsende kriminelle med at begå indbrud.

- De kommer typisk rejsende i grupper på tre til fem personer, der får stillet bil til rådighed, får et sted at bo og får udpeget områder, hvor det er lukrativt at begå indbrud, siger Karl Erik Agerbo.

I forbindelse med politiets optrævling af netværket var 15 mennesker med centrale eller mere perifere roller i forvejen anholdt og varetægtsfængslet i sagen.

Politiet mener også at have anholdt bandens to bagmænd - en rumæner og en serber. Rumæneren blev anholdt og fængslet tirsdag, mens serberen er blandt de seks, der blev fængslet torsdag.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier

   Jobannoncer   Jysk Fynske Medier

   Jysk Fynske Medier er en virksomhed dannet ved en fusion mellem Jyske Medier, Fynske Medier og Syddanske Medier. Det nye mediehus er landets tredjestørste med en budgetteret omsætning på 1,6 milliarder kroner og omkring 1325 medarbejdere. Koncernen udgiver 6 dagblade med et læsertal på en gennemsnitlig hverdag på 370.000 og på en gennemsnitlig søndag på 316.000. Hertil kommer 47 ugeaviser med et samlet oplag på mere end 1,1 millioner eksemplarer, ligesom koncernen ejer 3 lokalradioer med et gennemsnitligt ugentligt lyttertal på mere end 500.000. Hertil kommer en bred palet af digitale medier med mere end 1,2 million brugere og mere end 88 millioner sidevisninger. Endelig ejer Jysk Fynske Medier distributionsselskaber, et reklamebureau, et webbureau, grafiske virksomheder, trykkerier, filmselskaber og andre medierelaterede virksomheder.

   Adresse

   Vejle Amts Folkeblad

   Bugattivej 8

   DK-7100 Vejle

    

   Tlf: 75857788

   Fax: 76414882

    

   Kontakt os på e-mail

   Alle artikler, fotos, grafik og øvrige illustrationer, der er på denne side, stammer fra Vejle Amts Folkeblad. Vejle Amts Folkeblad har ophavsretten, jf. lov om ophavsret.

   Vilkår for anvendelse af Net-Avis og E-avis | Cookie- og Privatlivspolitik