Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
vafo.dk
Torben Glyum
Torben Glyum 
Torben Glyum
Torben Glyum 
Torben Glyum
Torben Glyum 

Vejles mose-lig| er fra |Nordjylland

Publiceret: 10.05.2012 06:00
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Vibeke Kruse

Annonce

Klik på annoncen for at forstørre den
Det har forskeren Karin Margarita Frei slået fast efter strontium-undersøgelser af tanden, der i øvrigt atter er på plads i moseligets mund.

Det 2200-2300 år gamle moselig som altid kaldes dronning Gunhild, fordi man engang troede, det var den norske dronning af dette navn, er ikke kongelig, men dog af ædel byrd.

- Hendes knogler bærer slet ikke præg af, at hun har haft slidsomt arbejde, fortæller Karin Margarita Frei, der er geolog på Danmarks Grundforskningsfonds Center for Tekstil Forskning på Københavns Universitet.

Flytter på museum
Hun har via undersøgelser af moseligets klæder også slået fast, at noget af ulden ikke er dansk, men stammer fra Norge eller Sverige.

Moseliget, der siden fundet i 1835 i Haraldskær mose, har haft sin plads i Sct. Nicolai Kirke, udlånes i de kommende 10 år til Vejle Museerne.

Her skal dronning Gunhild indgå som en attraktion i museets nye interaktive udstilling, der åbner i Spinderihallerne i begyndelsen af 2013.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier


   Jysk Fynske Medier

   Jysk Fynske Medier er en virksomhed dannet ved en fusion mellem Jyske Medier, Fynske Medier og Syddanske Medier. Det nye mediehus er landets tredjestørste med en budgetteret omsætning på 1,6 milliarder kroner og omkring 1325 medarbejdere. Koncernen udgiver 6 dagblade med et læsertal på en gennemsnitlig hverdag på 370.000 og på en gennemsnitlig søndag på 316.000. Hertil kommer 47 ugeaviser med et samlet oplag på mere end 1,1 millioner eksemplarer, ligesom koncernen ejer 3 lokalradioer med et gennemsnitligt ugentligt lyttertal på mere end 500.000. Hertil kommer en bred palet af digitale medier med mere end 1,2 million brugere og mere end 88 millioner sidevisninger. Endelig ejer Jysk Fynske Medier distributionsselskaber, et reklamebureau, et webbureau, grafiske virksomheder, trykkerier, filmselskaber og andre medierelaterede virksomheder.

   Adresse

   Vejle Amts Folkeblad

   Bugattivej 8

   DK-7100 Vejle

    

   Tlf: 75857788

   Fax: 76414882

    

   Kontakt os på e-mail

   Alle artikler, fotos, grafik og øvrige illustrationer, der er på denne side, stammer fra Vejle Amts Folkeblad. Vejle Amts Folkeblad har ophavsretten, jf. lov om ophavsret.

   Vilkår for anvendelse af Net-Avis og E-avis | Cookie- og Privatlivspolitik