Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
vafo.dk

Merkel kalder valgnederlag bittert

Publiceret: 14.05.2012 06:00
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Ritzau
Arbejdet i Europa påvirkes ikke, siger hun.

Flere iagttagere har peget på, at en årsag til CDU's valgsmæk i delstaten, der er Tysklands mest folkerige, måske skal findes i, at Merkel står fast på besparelser og nedskæringer.

En række andre politikere, herunder Frankrigs kommende præsident, François Hollande, og også de tyske socialdemokrater, der under ledelse af Hannelore Kraft fik et kanonvalg i Nordrhein-Westfalen, har talt om, at der skal lægges mere vægt på investeringer i vækst.

Men de spekulationer er der ikke hold i, mener Merkel.

- Folk vidste, at det her var et regionalt valg, og jeg stillede ikke op til dette valg, siger hun.

CDU måtte ved søndagens valg nøjes med 26,3 procent af stemmerne mod 34,6 procent i 2010.

Socialdemokraterne i SPD fik denne gang 39,1 procent mod 34,5 ved forrige valg.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier


   Jysk Fynske Medier

   Jysk Fynske Medier er en virksomhed dannet ved en fusion mellem Jyske Medier, Fynske Medier og Syddanske Medier. Det nye mediehus er landets tredjestørste med en budgetteret omsætning på 1,6 milliarder kroner og omkring 1325 medarbejdere. Koncernen udgiver 6 dagblade med et læsertal på en gennemsnitlig hverdag på 370.000 og på en gennemsnitlig søndag på 316.000. Hertil kommer 47 ugeaviser med et samlet oplag på mere end 1,1 millioner eksemplarer, ligesom koncernen ejer 3 lokalradioer med et gennemsnitligt ugentligt lyttertal på mere end 500.000. Hertil kommer en bred palet af digitale medier med mere end 1,2 million brugere og mere end 88 millioner sidevisninger. Endelig ejer Jysk Fynske Medier distributionsselskaber, et reklamebureau, et webbureau, grafiske virksomheder, trykkerier, filmselskaber og andre medierelaterede virksomheder.

   Adresse

   Vejle Amts Folkeblad

   Bugattivej 8

   DK-7100 Vejle

    

   Tlf: 75857788

   Fax: 76414882

    

   Kontakt os på e-mail

   Alle artikler, fotos, grafik og øvrige illustrationer, der er på denne side, stammer fra Vejle Amts Folkeblad. Vejle Amts Folkeblad har ophavsretten, jf. lov om ophavsret.

   Vilkår for anvendelse af Net-Avis og E-avis | Cookie- og Privatlivspolitik