Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen

Du viderestilles til den mobile version af


Ønsker du at fortsætte?
Dit valg huskes i 30 dage

vafo.dk
Vejret10 º C
ScreenHunter_004
ScreenHunter_004

Lyssignaler| går i udu|om morgenen

Publiceret: 15.05.2012 06:00
Kaare Johansen

Klik her for at se samtlige annoncer

har de arbejdet hektisk hos firmaet Elcon, der står for lyssignalerne langs Fredericiavej. Signalanlægget i det store kryds Damhaven, Sønderbrogade, Koldingvej og Fredericiavej har i flere omgange svigtet de seneste morgener. Det giver samtidigt problemer i krydset Damhaven/Enghavevej. De to kryds styres nemlig af samme elektronik.

Og ifølge Birthe Doig fra firmaet er det netop elektronikken, der driller. Det er printkort, der styrer signalerne - og her har der været defekter. Også i morges var der trafikmeldinger i radioen, der fortalte, at signalerne ikke virkede. Her var der dog ikke kommet fejlmeldinger til Elcon, og avisen oplevede heller ikke slukket lyssignal i morgenmyldretiden.

Kommunens drifts- og anlægschef, Arne Mølgaard, tog turen forbi krydset her til morgen. Signalerne er ikke kommunens ansvar, fordi Fredericiavej/Damhaven er statsveje og forvaltes af Vejdirektoratet. Men Arne Mølgaard havde alligevel ærinde på Damhaven, så han tjekkede signalerne. Og da avisen talte med ham ved 8-tiden, skiftede signalerne som de skulle på trods af fejlmeldingerne i trafikradioen.