Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen

Du viderestilles til den mobile version af


Ønsker du at fortsætte?
Dit valg huskes i 30 dage

vafo.dk
Vejret10 º C
TORBEN GLYUM/Torben Glyum
gauerslund præstegård
TORBEN GLYUM/Torben Glyum
gauerslund præstegård

Præstegård| rives ned | - ny bolig på adressen

Publiceret: 16.05.2012 06:00
Silas Bang

Klik her for at se samtlige annoncer

langstrakte sag om Gauerslund Præstegård er nu tæt på en afslutning. Den Grundtvigske Liste i menighedsrådet, der har kæmpet for en renovering af den 260 år gamle præstegård, er gået med til, at den rives ned. I stedet skal der bygges en ny går på den samme matrikel.

Det fortalte formand for Gauerslund Menighedsråd og medlem af Menighedslisten Jens Olesen efter et langt møde onsdag aften.

- Et enigt menighedsråd har besluttet at arbejde for opførelsen af en ny præstbolig på samme matrikel, som hvor den gamle præstegård ligger. Men det foruddsætter at kommunen godkender en nedrivning af den eksisterende gård, siger Jens Olesen.

Han har sammen med resten af Menighedslistens og den Kirkelige Fællesliste syv medlemmer hele tiden ønsket en ny bolig, der hvor forpagterboligen i dag ligger.

Ikke en fredningssag
Menighedsrådet har fået grønt lys fra Kulturstyrelsen, der skal høres i alle sager om nedrivning og salg af gamle bygninger. Styrelsen opfordrede dog til, at menighedsrådet arbejdede for at bevare gården.

- Men de mener ikke, at den arkitektonisk eller naturmæssigt er en fredningssag, derfor skal de ikke godkende en nedrivning, og vi kan gå videre til Vejle Kommune, siger Jens Olesen.

Han tilføjer, at den Grundtvigske Liste fortsat ønsker at renovere præstegården, hvis Vejle Kommune siger nej til planerne. Menighedslisten og den Kirkelige Fællesliste vil i stedet flytte boligen til Børkop.
- Nu er der gået lang tid med den her sag, så vi håber, at vi kan få lov til at gennemføre de planer, vi nu er enige om, siger Jens Olesen.

Læs en kommentar fra den Grundtvigske Liste i Vejle Amts Folkeblad og Fredericia Dagblad fredag.