Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
vafo.dk
Torben Glyum
Torben Glyum Kellershus ligger inden for strandbeskyttelseslinjen og derfor tager Naturklagenævnet specielle hensyn. Nu er altanerne på gavlene dømt ulovlige.
Torben Glyum
Torben Glyum Kellershus ligger inden for strandbeskyttelseslinjen og derfor tager Naturklagenævnet specielle hensyn. Nu er altanerne på gavlene dømt ulovlige.

Altaner dømt ulovlige| efter otte år

Publiceret: 21.05.2012 06:00
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Silas Bang
Ejerne af to luksuslejligheder i Kellershus står til at miste deres altan på gavlen af det tidligere mandshjem tæt på Brejning Lystbådehavn. Det bliver konklusionen, efter Natur- og miljøklagenævnet har stadfæstet et afslag fra november sidste år fra Naturstyrelsen om at lovliggøre de to altaner.

Lejlighederne stod færdige midt i nullerne og derfor er det en overrasket ejer og direktør i Urup Development Dan Brockdorff, som Vejle Amts Folkeblad får fat i. Han fik nemlig i sin tid byggetilladelse fra Børkop Kommune til ombygningen.

Men den tidligere kommune har ifølge Naturklagenævnet ikke hentet en dispensation til lokalplanen. Den tillader franske altaner, men ikke altaner, der dominerer bygningens udtryk.

- Det lyder helt forrykt, at to altaner kan blive dømt ulovlige otte år efter, de blev bygget. Jeg kan kun forholde mig til, at jeg har fået en byggetilladelse fra kommunen. Kommer der beboere eller andre med krav, så må det være kommunen, der skal redegøre for, hvorfor de har givet byggetilladelsen, siger Dan Brockdorff.

Fire altaner er nu lovlige
Han og især beboerne i Kellershus kan glæde sig over, at Naturklagenævnet har ændret afgørelsen for de fire altaner på hovedbygningens facade, som vender ud mod vandet.

Dem havde Naturstyrelsen også dømt ulovlige, men ni ud af ti medlemmer af Natur- og miljøklagenævnet var enige om at give dispensation.

Naturklagenævnets afgørelse kan ikke ankes til en anden myndighed, men kan prøves ved en retssag.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier


   Jysk Fynske Medier

   Jysk Fynske Medier er en virksomhed dannet ved en fusion mellem Jyske Medier, Fynske Medier og Syddanske Medier. Det nye mediehus er landets tredjestørste med en budgetteret omsætning på 1,6 milliarder kroner og omkring 1325 medarbejdere. Koncernen udgiver 6 dagblade med et læsertal på en gennemsnitlig hverdag på 370.000 og på en gennemsnitlig søndag på 316.000. Hertil kommer 47 ugeaviser med et samlet oplag på mere end 1,1 millioner eksemplarer, ligesom koncernen ejer 3 lokalradioer med et gennemsnitligt ugentligt lyttertal på mere end 500.000. Hertil kommer en bred palet af digitale medier med mere end 1,2 million brugere og mere end 88 millioner sidevisninger. Endelig ejer Jysk Fynske Medier distributionsselskaber, et reklamebureau, et webbureau, grafiske virksomheder, trykkerier, filmselskaber og andre medierelaterede virksomheder.

   Adresse

   Vejle Amts Folkeblad

   Bugattivej 8

   DK-7100 Vejle

    

   Tlf: 75857788

   Fax: 76414882

    

   Kontakt os på e-mail

   Alle artikler, fotos, grafik og øvrige illustrationer, der er på denne side, stammer fra Vejle Amts Folkeblad. Vejle Amts Folkeblad har ophavsretten, jf. lov om ophavsret.

   Vilkår for anvendelse af Net-Avis og E-avis | Cookie- og Privatlivspolitik