Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen

Du viderestilles til den mobile version af

Mobile Logo

Ønsker du at fortsætte?
Dit valg huskes i 30 dage

vafo.dk

Thorning åbner Spejlsalen for Hu Jintao

Publiceret: 15.06.2012 06:00
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Ritzau

Annonce

Klik her for at se samtlige annoncer

er den store spejlsal i Statsministeriet slagmark for statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) opgør med landets medier på hendes ugentlige pressemøder, men på lørdag bliver salen brugt til et helt andet formål.

Det sker, når Kinas præsident, Hu Jintao, afslutter sit besøg i Danmark ved at mødes med statsministeren på Christiansborg.

Det kinesiske statsoverhoved møder op med 25 medlemmer af sin delegation - heraf flere ministre. Derfor tager Thorning også 11 danske ministre med til mødet i den store sal.

Og statsministeren lægger ikke skjul på, at mødet bliver noget specielt for hende:

- Jeg har altid været meget fascineret af Kina. I 1986 tog jeg som helt ung den transsibiriske jernbane til Kina og rejste rundt i Kina i et par måneder, og siden har jeg også været tilbage som turist. Så jeg holder meget af Kina.

- Jeg har altid været slået af det kinesiske folks venlighed og gæstfrihed. Og vi skal vise samme gæstfrihed og venlighed over for den kinesiske delegation, siger Helle Thorning-Schmidt til Ritzau.

Hun har allerede mødt præsidenten en gang før. Det skete i foråret under det internationale topmøde om atomsikkerhed i Korea, hvor også USA's præsident, Barack Obama, mødte op.

- Jeg havde en fin samtale med præsident Hu i Korea, hvor jeg inviterede ham til Danmark. Nu er han her, og jeg ser meget frem til at møde ham her i Danmark, siger Helle Thorning-Schmidt.

Mødet kommer til at foregå som en politisk drøftelse mellem Helle Thorning-Schmidt og præsident Hu Jintao.

Ud over de økonomiske aftaler, som har fyldt meget for den danske regering, skal de to ledere også tale om det strategiske partnerskab, som Danmark blandt få lande i Europa har indgået med Kina.

Kineserne har også en række internationale emner, som de vil tale om.

Spørgsmål: Kommer I også til at tale om mere kritiske emner som menneskerettigheder?

- Ja, det gør vi. Regeringen vil rejse menneskeretsspørgsmålet og Tibet, og menneskeretsspørgsmålet bliver også rejst i den samtale, jeg har med præsident Hu.

- Jeg ved ikke, hvordan ordene vil falde helt præcist, men der bliver bemærkninger om menneskerettigheder, siger Helle Thorning-Schmidt.

Vejle Amts Folkeblad

 • Tegn abonnement

 • Kundeservice

 • Bliv avisbud

 • Tilmeld nyhedsbrev

  Vi sender dig hver dag et gratis nyhedsoverblik direkte til din mail.

  Ja tak, jeg accepterer betingelserne hvori der bl.a. står, at Jyske Medier A/S må kontakte mig.


 • Produkter

Seneste web-tv


  Seneste gallerier

   Der er ingen annoncer.