Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
vafo.dk

Thorning åbner Spejlsalen for Hu Jintao

Publiceret: 15.06.2012 06:00
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Ritzau
heraf flere ministre. Derfor tager Thorning også 11 danske ministre med til mødet i den store sal.

Og statsministeren lægger ikke skjul på, at mødet bliver noget specielt for hende:

- Jeg har altid været meget fascineret af Kina. I 1986 tog jeg som helt ung den transsibiriske jernbane til Kina og rejste rundt i Kina i et par måneder, og siden har jeg også været tilbage som turist. Så jeg holder meget af Kina.

- Jeg har altid været slået af det kinesiske folks venlighed og gæstfrihed. Og vi skal vise samme gæstfrihed og venlighed over for den kinesiske delegation, siger Helle Thorning-Schmidt til Ritzau.

Hun har allerede mødt præsidenten en gang før. Det skete i foråret under det internationale topmøde om atomsikkerhed i Korea, hvor også USA's præsident, Barack Obama, mødte op.

- Jeg havde en fin samtale med præsident Hu i Korea, hvor jeg inviterede ham til Danmark. Nu er han her, og jeg ser meget frem til at møde ham her i Danmark, siger Helle Thorning-Schmidt.

Mødet kommer til at foregå som en politisk drøftelse mellem Helle Thorning-Schmidt og præsident Hu Jintao.

Ud over de økonomiske aftaler, som har fyldt meget for den danske regering, skal de to ledere også tale om det strategiske partnerskab, som Danmark blandt få lande i Europa har indgået med Kina.

Kineserne har også en række internationale emner, som de vil tale om.

Spørgsmål: Kommer I også til at tale om mere kritiske emner som menneskerettigheder?

- Ja, det gør vi. Regeringen vil rejse menneskeretsspørgsmålet og Tibet, og menneskeretsspørgsmålet bliver også rejst i den samtale, jeg har med præsident Hu.

- Jeg ved ikke, hvordan ordene vil falde helt præcist, men der bliver bemærkninger om menneskerettigheder, siger Helle Thorning-Schmidt.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier


   Jysk Fynske Medier

   Jysk Fynske Medier er en virksomhed dannet ved en fusion mellem Jyske Medier, Fynske Medier og Syddanske Medier. Det nye mediehus er landets tredjestørste med en budgetteret omsætning på 1,6 milliarder kroner og omkring 1325 medarbejdere. Koncernen udgiver 6 dagblade med et læsertal på en gennemsnitlig hverdag på 370.000 og på en gennemsnitlig søndag på 316.000. Hertil kommer 47 ugeaviser med et samlet oplag på mere end 1,1 millioner eksemplarer, ligesom koncernen ejer 3 lokalradioer med et gennemsnitligt ugentligt lyttertal på mere end 500.000. Hertil kommer en bred palet af digitale medier med mere end 1,2 million brugere og mere end 88 millioner sidevisninger. Endelig ejer Jysk Fynske Medier distributionsselskaber, et reklamebureau, et webbureau, grafiske virksomheder, trykkerier, filmselskaber og andre medierelaterede virksomheder.

   Adresse

   Vejle Amts Folkeblad

   Bugattivej 8

   DK-7100 Vejle

    

   Tlf: 75857788

   Fax: 76414882

    

   Kontakt os på e-mail

   Alle artikler, fotos, grafik og øvrige illustrationer, der er på denne side, stammer fra Vejle Amts Folkeblad. Vejle Amts Folkeblad har ophavsretten, jf. lov om ophavsret.

   Vilkår for anvendelse af Net-Avis og E-avis | Cookie- og Privatlivspolitik