Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
vafo.dk
Lovændring kan stoppe sexdømte læger
POLFOTO/Jens Dresling Lovændring kan stoppe sexdømte læger
Lovændring kan stoppe sexdømte læger
POLFOTO/Jens Dresling Lovændring kan stoppe sexdømte læger

Læger i chok over kræft-slagside i Jylland

Publiceret: 21.09.2012 06:00
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Ritzau
Folk i Region Syddanmark, Midtjylland og Nordjylland har langt dårligere chancer for at overleve lungekræft end beboerne i Hovedstaden.

Det viser den hidtil mest grundige kulegravning af området, og de markante forskelle på befolkningens overlevelsesmuligheder ikke bare chokerer, men også forarger landets læger.

- Så stor forskel i overlevelse er meget overraskende og helt uacceptabel, siger Mads Koch Hansen, formand for Lægeforeningen.

- Det må sikres, at der arbejdes tæt sammen mellem de faglige miljøer i Danmark, og at der jævnligt gennemføres kvalitets-opfølgninger for at sikre ensartet og den fagligt bedste behandling, siger han.

Rapport fastslår, at overlevelsen for lungekræft i Region Hovedstaden er op til 20 procent højere end i Vestdanmark.

For kemo- og strålebehandling er der forskel på, hvor tidligt, hyppigt og udbredt behandlingerne gives.

Resultatet er, at patienter i Region Syddanmark, Midtjylland og Nordjylland har mellem 10 og 20 procent højere dødelighed end patienter i Hovedstaden.

- Desto hurtigere kræftpatienter bliver diagnosticeret og behandlingen bliver sat i gang, desto større chance er der for et godt resultat, siger Mads Koch Hansen.

- Derfor bør regionerne lære af hinanden og hurtigst muligt sørge for, at der i alle regioner tilbydes behandling af den bedste kvalitet, tilføjer han.

Også Kræftens Bekæmpelse er ude med riven over de markante forskelle i behandlingen på tværs af landet.

- Patienterne skal have samme gode behandling i hele landet. Alle lungekræftpatienter skal have del i de gode resultater, som er opnået i Region Hovedstaden, siger direktør Leif Vestergaard Pedersen.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier


   Jysk Fynske Medier

   Jysk Fynske Medier er en virksomhed dannet ved en fusion mellem Jyske Medier, Fynske Medier og Syddanske Medier. Det nye mediehus er landets tredjestørste med en budgetteret omsætning på 1,6 milliarder kroner og omkring 1325 medarbejdere. Koncernen udgiver 6 dagblade med et læsertal på en gennemsnitlig hverdag på 370.000 og på en gennemsnitlig søndag på 316.000. Hertil kommer 47 ugeaviser med et samlet oplag på mere end 1,1 millioner eksemplarer, ligesom koncernen ejer 3 lokalradioer med et gennemsnitligt ugentligt lyttertal på mere end 500.000. Hertil kommer en bred palet af digitale medier med mere end 1,2 million brugere og mere end 88 millioner sidevisninger. Endelig ejer Jysk Fynske Medier distributionsselskaber, et reklamebureau, et webbureau, grafiske virksomheder, trykkerier, filmselskaber og andre medierelaterede virksomheder.

   Adresse

   Vejle Amts Folkeblad

   Bugattivej 8

   DK-7100 Vejle

    

   Tlf: 75857788

   Fax: 76414882

    

   Kontakt os på e-mail

   Alle artikler, fotos, grafik og øvrige illustrationer, der er på denne side, stammer fra Vejle Amts Folkeblad. Vejle Amts Folkeblad har ophavsretten, jf. lov om ophavsret.

   Vilkår for anvendelse af Net-Avis og E-avis | Cookie- og Privatlivspolitik