Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
vafo.dk
Superligaspeedway Holsted vs Esbjerg 30052012
René Lind Gammelmark Nicki Pedersen før løbet startede
Superligaspeedway Holsted vs Esbjerg 30052012
René Lind Gammelmark Nicki Pedersen før løbet startede

Dansk speedway-drømmeaften i Vojens

Publiceret: 22.09.2012 06:00
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Ritzau
Det sidste grand prix nogensinde på Vojens Speedway Center fik en forrygende afslutning set med danske øjne.

Ikke nok med at 20-årige Michael Jepsen Jensen vandt sit blot andet grand prix i karrieren. Samtidig blev Nicki Pedersen nummer to og hentede ni point på den førende australier i VM-stillingen, Chris Holder, og nu er danskeren kun to point fra førstepladsen.

Dermed er der maksimal spænding i kampen om VM-titlen inden sidste afdeling, der køres i polske Torun om to uger.

Pedersen virkede aftenen igennem fokuseret og skarp. Hans starter sad, hvor de skulle, og i de fem indledende heats satte han kun to point til.

Hans store konkurrent til VM-titlen, australieren Chris Holder, var derimod en smule svingende og opnåede kun 10 point i indledende runde.

Og da Holder ikke formåede at klare sig videre til finalen, kunne Pedersen æde sig ind på australierens forspring på 11 point i den samlede stilling.

Unge Michael Jepsen Jensen opnåede syv point, præcis som da han fik wildcard i grand prixet i Parken tidligere på sæsonen.

Denne gang klarede han sig dog lidt heldigt med til semifinalen, og her fik han lige præcis klemt sig forbi svenske Antonio Lindbäck og videre i finalen.

Her ramte han starten perfekt og lå til en andenplads, inden han på sidste omgang overhalede den tredobbelte verdensmester og langt mere erfarne landsmand Nicki Pedersen.

For de to øvrige danskere blev det halvskidt aften. Bjarne Pedersen og Hans Andersen nåede med henholdsvis syv og seks point ikke med i semifinalen.

Ingen af de kørere kan længere nå at blive blandt de otte bedste i VM-stillingen, der kvalificerer sig direkte til næste års VM-serie.

Aftenens løb var formentlig det sidste store internationale løb på banen i Vojens, der efterhånden er blevet utidssvarende og ude af stand til at leve op til kravene for grand prix-løb.

Banen, der bygget af Ole Olsen og indviet i 1975, har lagt slagger til store løb gennem tiden, blandt andre VM-finalen i 1988, hvor tre danskere endte på podiet.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier


   Jysk Fynske Medier

   Jysk Fynske Medier er en virksomhed dannet ved en fusion mellem Jyske Medier, Fynske Medier og Syddanske Medier. Det nye mediehus er landets tredjestørste med en budgetteret omsætning på 1,6 milliarder kroner og omkring 1325 medarbejdere. Koncernen udgiver 6 dagblade med et læsertal på en gennemsnitlig hverdag på 370.000 og på en gennemsnitlig søndag på 316.000. Hertil kommer 47 ugeaviser med et samlet oplag på mere end 1,1 millioner eksemplarer, ligesom koncernen ejer 3 lokalradioer med et gennemsnitligt ugentligt lyttertal på mere end 500.000. Hertil kommer en bred palet af digitale medier med mere end 1,2 million brugere og mere end 88 millioner sidevisninger. Endelig ejer Jysk Fynske Medier distributionsselskaber, et reklamebureau, et webbureau, grafiske virksomheder, trykkerier, filmselskaber og andre medierelaterede virksomheder.

   Adresse

   Vejle Amts Folkeblad

   Bugattivej 8

   DK-7100 Vejle

    

   Tlf: 75857788

   Fax: 76414882

    

   Kontakt os på e-mail

   Alle artikler, fotos, grafik og øvrige illustrationer, der er på denne side, stammer fra Vejle Amts Folkeblad. Vejle Amts Folkeblad har ophavsretten, jf. lov om ophavsret.

   Vilkår for anvendelse af Net-Avis og E-avis | Cookie- og Privatlivspolitik