Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
vafo.dk

Opbakning til Fredericia-borgmester er væk

Publiceret: 16.12.2012 06:00
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Ritzau
Et enigt økonomiudvalg i Fredericia Kommune udtrykker mistillid til byens sygemeldte borgmester, Thomas Banke (V), på grund af rod i økonomien.

Samtidig er der indkaldt til ekstraordinært byrådsmøde i morgen mandag klokken 18.

Her er byrådets tillid til borgmesteren det eneste emne på dagsordenen, skriver Fredericia Dagblads netavis.

Det er både Thomas Bankes egne partimedlemmer samt repræsentanter fra de øvrige partier, der har mistet tilliden til borgmesteren, oplyser TV2 Syd.

Det borgerlige flertal har hidtil støttet den sygemeldte borgmester. Også i den aktuelle sag om rod i økonomien. Men nu er det ifølge Venstres medlem af økonomiudvalget, Hanne Lumby, slut.

- Jeg må desværre sige, at efter vi har læst alle dokumenterne nærmere igennem, er opbakningen forsvundet fra Venstres byrådsgruppes side, siger hun til Fredericia Dagblad.

Ifølge TV Syd opfordrer Venstres byrådsgruppe borgmesteren til at gå af.

Ifølge formanden for gruppen, Peder Hvejsel, har gruppen har været samlet søndag eftermiddag, og holdningen er, at det er politisk uholdbart fortsat at støtte borgmesteren.

Peder Hvejsel understreger over for tv-stationen, at det er politiske årsager og ikke den konkrete sag om bilagsrod, der har fået gruppen til at opfordre borgmesteren til at gå af.

Før Venstres gruppemøde havde Økonomiudvalget mødtes ekstraordinært søndag eftermiddag på grund af den seneste tids fokus på Thomas Bankes brug af kommunens kreditkort.

Lørdag kom det frem, at borgmesteren i flere tilfælde har brugt kommunens kort til private indkøb og betalinger, og det har stået på i to år.

SF's medlem af udvalget, Jane Findahl, siger til Fredericia Dagblad, at hun er glad for, at sagen nu bliver behandlet politisk.

- Det er godt, at vi sammen forholder os til den situation, som Fredericia er i. Og det er godt, at byrådet nu skal forholde sig til det. Det er vigtigt i forhold til kommunen og dens 50.000 indbyggere, siger hun.

En borgmester kan ikke afsættes, men hvis et samlet byråd udtrykker mistillid til borgmesterens embedsførelse, kan det være svært at fortsætte som borgmester.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier


   Jysk Fynske Medier

   Jysk Fynske Medier er en virksomhed dannet ved en fusion mellem Jyske Medier, Fynske Medier og Syddanske Medier. Det nye mediehus er landets tredjestørste med en budgetteret omsætning på 1,6 milliarder kroner og omkring 1325 medarbejdere. Koncernen udgiver 6 dagblade med et læsertal på en gennemsnitlig hverdag på 370.000 og på en gennemsnitlig søndag på 316.000. Hertil kommer 47 ugeaviser med et samlet oplag på mere end 1,1 millioner eksemplarer, ligesom koncernen ejer 3 lokalradioer med et gennemsnitligt ugentligt lyttertal på mere end 500.000. Hertil kommer en bred palet af digitale medier med mere end 1,2 million brugere og mere end 88 millioner sidevisninger. Endelig ejer Jysk Fynske Medier distributionsselskaber, et reklamebureau, et webbureau, grafiske virksomheder, trykkerier, filmselskaber og andre medierelaterede virksomheder.

   Adresse

   Vejle Amts Folkeblad

   Bugattivej 8

   DK-7100 Vejle

    

   Tlf: 75857788

   Fax: 76414882

    

   Kontakt os på e-mail

   Alle artikler, fotos, grafik og øvrige illustrationer, der er på denne side, stammer fra Vejle Amts Folkeblad. Vejle Amts Folkeblad har ophavsretten, jf. lov om ophavsret.

   Vilkår for anvendelse af Net-Avis og E-avis | Cookie- og Privatlivspolitik