Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen

Du viderestilles til den mobile version af

Mobile Logo

Ønsker du at fortsætte?
Dit valg huskes i 30 dage

vafo.dk

Opbakning til Fredericia-borgmester er væk

Publiceret: 16.12.2012 06:00
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Ritzau

Annonce

Klik her for at se samtlige annoncer

enigt økonomiudvalg i Fredericia Kommune udtrykker mistillid til byens sygemeldte borgmester, Thomas Banke (V), på grund af rod i økonomien.

Samtidig er der indkaldt til ekstraordinært byrådsmøde i morgen mandag klokken 18.

Her er byrådets tillid til borgmesteren det eneste emne på dagsordenen, skriver Fredericia Dagblads netavis.

Det er både Thomas Bankes egne partimedlemmer samt repræsentanter fra de øvrige partier, der har mistet tilliden til borgmesteren, oplyser TV2 Syd.

Det borgerlige flertal har hidtil støttet den sygemeldte borgmester. Også i den aktuelle sag om rod i økonomien. Men nu er det ifølge Venstres medlem af økonomiudvalget, Hanne Lumby, slut.

- Jeg må desværre sige, at efter vi har læst alle dokumenterne nærmere igennem, er opbakningen forsvundet fra Venstres byrådsgruppes side, siger hun til Fredericia Dagblad.

Ifølge TV Syd opfordrer Venstres byrådsgruppe borgmesteren til at gå af.

Ifølge formanden for gruppen, Peder Hvejsel, har gruppen har været samlet søndag eftermiddag, og holdningen er, at det er politisk uholdbart fortsat at støtte borgmesteren.

Peder Hvejsel understreger over for tv-stationen, at det er politiske årsager og ikke den konkrete sag om bilagsrod, der har fået gruppen til at opfordre borgmesteren til at gå af.

Før Venstres gruppemøde havde Økonomiudvalget mødtes ekstraordinært søndag eftermiddag på grund af den seneste tids fokus på Thomas Bankes brug af kommunens kreditkort.

Lørdag kom det frem, at borgmesteren i flere tilfælde har brugt kommunens kort til private indkøb og betalinger, og det har stået på i to år.

SF's medlem af udvalget, Jane Findahl, siger til Fredericia Dagblad, at hun er glad for, at sagen nu bliver behandlet politisk.

- Det er godt, at vi sammen forholder os til den situation, som Fredericia er i. Og det er godt, at byrådet nu skal forholde sig til det. Det er vigtigt i forhold til kommunen og dens 50.000 indbyggere, siger hun.

En borgmester kan ikke afsættes, men hvis et samlet byråd udtrykker mistillid til borgmesterens embedsførelse, kan det være svært at fortsætte som borgmester.

Vejle Amts Folkeblad

 • Tegn abonnement

 • Kundeservice

 • Bliv avisbud

 • Tilmeld nyhedsbrev

  Vi sender dig hver dag et gratis nyhedsoverblik direkte til din mail.

  Ja tak, jeg accepterer betingelserne hvori der bl.a. står, at Jyske Medier A/S må kontakte mig.


 • Produkter

Seneste web-tv


  Seneste gallerier

   Jobannoncer