Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
vafo.dk
 En stolt regionsrådsformand Carl Holst viser de 867 kvadratmeter solceller på taget af regionshuset. Foto: Region Syddanmark.
 En stolt regionsrådsformand Carl Holst viser de 867 kvadratmeter solceller på taget af regionshuset. Foto: Region Syddanmark.

867 kvm. solceller på regionshuset

Publiceret: 19.04.2013 14:21 | Senest opdateret: 19.04.2013 14:22
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Håndværkerne er nu færdige med at montere solceller på taget af regionshuset i Vejle.

De 867 kvadratmeter solcellepaneler er sluttet til, så de producerer strøm, når solen skinner. Regionen forventer, at solcellerne på taget af den store administrationsbygning kommer til at producere 111.000 kWh om året. Det svarer til den portion strøm, 37 gennemsnitlige husstande bruger om året og udgør 13 procent af regionshusets årlige strømforbrug.

Solcelleanlægget på regionshuset er ét af i alt 17 anlæg, som Region Syddanmark har investeret i. I alt køber regionen solceller for 82 millioner kroner i det, der er Danmarks største enkeltinvestering i solcelleanlæg.

- Med den store investering i solceller viser Region Syddanmark vejen. Det er rigtigt spændende, at vi nu skal til at producere vores egen strøm. Investering i energi er vejen til vækst. Med vores solcelleprojekt gør vi noget på tre områder: Vi sparer penge, vi skåner miljøet, og vi giver væksten og beskæftigelsen et boost, siger regionsrådsformand Carl Holst (V).

Seneste web-tv


  Seneste gallerier


   Jysk Fynske Medier

   Jysk Fynske Medier er en virksomhed dannet ved en fusion mellem Jyske Medier, Fynske Medier og Syddanske Medier. Det nye mediehus er landets tredjestørste med en budgetteret omsætning på 1,6 milliarder kroner og omkring 1325 medarbejdere. Koncernen udgiver 6 dagblade med et læsertal på en gennemsnitlig hverdag på 370.000 og på en gennemsnitlig søndag på 316.000. Hertil kommer 47 ugeaviser med et samlet oplag på mere end 1,1 millioner eksemplarer, ligesom koncernen ejer 3 lokalradioer med et gennemsnitligt ugentligt lyttertal på mere end 500.000. Hertil kommer en bred palet af digitale medier med mere end 1,2 million brugere og mere end 88 millioner sidevisninger. Endelig ejer Jysk Fynske Medier distributionsselskaber, et reklamebureau, et webbureau, grafiske virksomheder, trykkerier, filmselskaber og andre medierelaterede virksomheder.

   Adresse

   Vejle Amts Folkeblad

   Bugattivej 8

   DK-7100 Vejle

    

   Tlf: 75857788

   Fax: 76414882

    

   Kontakt os på e-mail

   Alle artikler, fotos, grafik og øvrige illustrationer, der er på denne side, stammer fra Vejle Amts Folkeblad. Vejle Amts Folkeblad har ophavsretten, jf. lov om ophavsret.

   Vilkår for anvendelse af Net-Avis og E-avis | Cookie- og Privatlivspolitik