Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
vafo.dk
 Arkitekt Bjarke Ingels er blevet kaldt ”vor tids Utzon” og udnævnt til at være blandt de 100 mest kreative mennesker i verden. Arkivfoto
 Arkitekt Bjarke Ingels er blevet kaldt ”vor tids Utzon” og udnævnt til at være blandt de 100 mest kreative mennesker i verden. Arkivfoto

Stjernearkitekt bag milliardomlægning af Givskud Zoo

Publiceret: 28.07.2014 11:45
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Af Anne Eisenberg
Det kommer til at koste i omegnen af en milliard kroner, når safariparken Givskud Zoo - Zootopia skal lægges om. Men det er heller ikke hr. hvem-som-helst, der har tænkt tankerne bag den masterplan for parken, som tirsdag bliver fremlagt på et pressemøde.

Det er nemlig arkitektgruppen Bjarke Ingels Group (BOG) med den danske stjernearkitekt Bjarke Ingels i spidsen, der de seneste to år har arbejdet sammen med parken om at udforme den plan, der skal gøre Givskud Zoo til et af verdens mest avancerede zoologiske anlæg. Bjarke Ingels og arkitektgruppen BIG har høstet et hav af internationale priser for deres projekter, men er herhjemme nok bedst kendt for boligbyggeriet 8Tallet i Ørestaden samt renoveringen af Nørrebros fælles byarealer, der går undernavnet SuperKilen.

Ifølge Givskuds Zoos direktør Richard Østerballe er det Bjarke Ingels’ evne til at indrage naturen i sine projekter, der gjorde ham oplagt til at lede udarbejdelsen af planerne for parkens omlægning:

- Vi har ikke traditioner for at bruge arkitekter, men vi ville gerne have nogle helt nye øjne på den her omlægning. Hans arkitektgruppe har markeret sig ved at udforme projekter, der er naturnære eller inddrager naturen, og da Givskud er er en naturpark, var det oplagt at have ham tilknyttet vores projekt, siger Richard Østerballe. Han er ikke meget for at løfte sløret for planerne forud for pressemødet, men er meget tilfreds med den foreløbige skitse:

- Det er klart, at der er nogle ting, der skal modificeres lidt, men vi har fået det, vi gerne ville have, da vi valgte BIG, og det har været meget inspirerende at arbejde sammen med gruppen, siger han.

Parken fik for et par år siden en donation fra Ole Kirks Fond, der har muliggjort forprojekteringen. Resten af projektet skal finansieren via yderligere donationer.

- Hvis vi får hele planen sat i værk, vil det betyde en omlægning af hele parken. Vi er i en branche, hvor vi er nødt til at udvikle os, så det her er et forsøg på at forfine parken. Vores særlige brand er jo, at gæster i egen bil kører ind i parken og oplever dyrene fra bilen. Det kommer delvist til at ændre sig, hvis alt går efter den nuværende plan, fortæller Richard Østerballe.

Hele planen præsenteres tirsdag klokken 14.00 på et pressemøde, hvor Bjarke Ingels selv vil deltage. Planen skal gennemføres i flere faser. hvor første fase skal være klar til, når Givskud Zoo - Zootopia i 2019 har 50-års-jubilæum.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier

   Jobannoncer   Jysk Fynske Medier

   Jysk Fynske Medier er en virksomhed dannet ved en fusion mellem Jyske Medier, Fynske Medier og Syddanske Medier. Det nye mediehus er landets tredjestørste med en budgetteret omsætning på 1,6 milliarder kroner og omkring 1325 medarbejdere. Koncernen udgiver 6 dagblade med et læsertal på en gennemsnitlig hverdag på 370.000 og på en gennemsnitlig søndag på 316.000. Hertil kommer 47 ugeaviser med et samlet oplag på mere end 1,1 millioner eksemplarer, ligesom koncernen ejer 3 lokalradioer med et gennemsnitligt ugentligt lyttertal på mere end 500.000. Hertil kommer en bred palet af digitale medier med mere end 1,2 million brugere og mere end 88 millioner sidevisninger. Endelig ejer Jysk Fynske Medier distributionsselskaber, et reklamebureau, et webbureau, grafiske virksomheder, trykkerier, filmselskaber og andre medierelaterede virksomheder.

   Adresse

   Vejle Amts Folkeblad

   Bugattivej 8

   DK-7100 Vejle

    

   Tlf: 75857788

   Fax: 76414882

    

   Kontakt os på e-mail

   Alle artikler, fotos, grafik og øvrige illustrationer, der er på denne side, stammer fra Vejle Amts Folkeblad. Vejle Amts Folkeblad har ophavsretten, jf. lov om ophavsret.

   Vilkår for anvendelse af Net-Avis og E-avis | Cookie- og Privatlivspolitik