Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
vafo.dk
 

Ejer du hus? Så dyr kan din nye boligskat blive

Publiceret: 02.09.2016 11:40
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Det kan ende som en bekostelig affære for de sydøstjyske boligejere, hvis et flertal i Folketinget beslutter at droppe fastfrysningen af boligskatterne.

Med regeringens aktuelle udspil til en 2025-plan, der skal få landets finanser til at hænge sammen, er skatte-fredningen af boligejerne ikke en selvfølge, og den er ikke finansieret efter 2020, skriver JP/Finans.

På baggrund af oplysninger fra Nordea Kredit har mediet tjekket, hvor mange ekstra kroner det vil koste boligejere i landets kommuner, hvis fastfrysningen af ejendomsværdiskatten droppes, og man skal betale en procent af boligernes reelle værdi.

Se de lokale tal for Sydøstjylland på kortet ovenfor.

Næsten 6000 kr. ekstra i gennemsnit
Ifølge JP/Finans vil det få massive konsekvenser, hvis ejendomsværdiskatterne, der har været fastfrosset siden 2002, gives fri.

”På landsplan betaler en gennemsnitlig boligejer 10.900 kr. om året i ejendomsværdiskat. Ophæves skattestoppet, og boligejerne dermed skal til at betale for den reelle værdi af deres bolig, stiger regningen til 16.600 kr.”, skriver mediet.

I Sydøstjylland vil boligejerne i Skanderborg blive hårdest ramt. Her vil man i gennemsnit skulle finde ekstra 9700 kr. om året til boligskatten. Billigst slipper man i Hedensted Kommune, hvor ejendomsværdi-skattebilleten vil blive 2800 kr. større.

Her blegner de lokale stigninger
”Landets dyreste områder har haft mest glæde af skattestoppet, fordi værdien af deres boliger i de senere år er steget markant, samtidig med at ejendomsværdiskatten har været fastfrossen. Derfor bliver boligejerne her ramt hårdest, hvis skattestoppet fjernes”, forklarer boligøkonom i Nordea Kredit Lise Nytoft Bergmann til JP/Finans.

Sammenlignet med kommuner i hovedstadsområdet blegner skatte-stigningerne i Sydøstjylland dog.

Dyrest bliver regningen næppe overraskende for boligejerne på Frederiksberg: 43.100 kr., skriver nyhedssiden.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier