Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
vafo.dk
 Jobcenteret i Hedensted forsøger at få lokale virksomheder til at oprette små jobs til kontanthjælpsmodtagere, så de ikke bliver ramt af kontanthjælpsreformen. Arkivfoto: Søren E. Alwan
 Jobcenteret i Hedensted forsøger at få lokale virksomheder til at oprette små jobs til kontanthjælpsmodtagere, så de ikke bliver ramt af kontanthjælpsreformen. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Boligforening: Kontanthjælpsmodtagere får svært ved at betale huslejen

Publiceret: 16.09.2016 15:02
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Det kan blive svært for nogle borgere at betale huslejen, når de nye regler om kontanthjælp træder i kraft 1. oktober.

Hvis man ikke har arbejdet mindst seks timer om ugen i gennemsnit det seneste halve år, bliver der nemlig færre penge at gøre godt med, og det skaber bekymring i Juelsminde Andelsboligforening.

- Jeg er blevet kontaktet af et par lejere, som er i tvivl om, hvorvidt de kan betale huslejen efter skæringsdatoen. Og jeg tror, vi vil se en større effekt hen over efteråret, hvor flere bliver omfattet, siger boligforeningens direktør Henrik Alleslev (S), der også er formand for udvalget for beskæftigelse i Hedensted Kommune.

Juelsminde Andelsboligforening har i alt 350 lejligheder (udover seniorboliger), og de billigste er et-værelses ungdomsboliger med en månedlig husleje på 2600 til 2700 kr.

- Det beløb kan godt blive svært at betale for de mennesker, der bliver hårdest ramt. Som boligforening vil vi selvfølgelig rådgive så godt, vi kan, men det er svært at finde noget, der er billigere i Hedensted Kommune, siger Henrik Alleslev.

Der er to aspekter af de nye kontanthjælpsregler, der kan gøre det sværere for borgerne at få økonomien til at hænge sammen.

Leder efter småjobs
Dels er der 225 timers-reglen, der rammer de mennesker, som arbejder under seks timer om ugen i gennemsnit.

Dels er der kontanthjælpsloftet, der sætter en grænse for, hvor mange penge man i alt kan få fra det offentlige.

I Hedensted Kommune er i alt 342 borgere lige nu i risikozonen.

- Nogle kan blive ramt af det ene - andre af begge dele, men vi gør alt, hvad vi kan, for at hjælpe, siger H.C. Knudsen, der er jobcenterchef i Hedensted.

Kommunen forsøger blandt andet at få lokale virksomheder til at oprette små job til kontanthjælpsmodtagerne, så de kan få så mange timer på kontoen som muligt.

- Det er selvfølgelig bedst, at de arbejder så meget, de overhovedet kan. Men hvis det ikke kan lade sig gøre at få et fuldtidsjob, så er seks eller 10 timer om ugen bedre end ingenting, siger H.C. Knudsen til Folkebladet.

Klogere om en måned
Det er ikke kommunens ansvar at skaffe boliger til borgerne, men Hedensted Kommune yder gerne rådgivning.

- Hvis man ikke har råd til huslejen i et alment boligbyggeri, skal man måske kigge efter private udlejere. Det kan også være, man bliver rådgivet om muligheden for at bo to sammen i en periode, siger H.C. Knudsen.

Det er ifølge jobcenterchefen svært at sige, hvor mange der ender med at blive ramt af kontanthjælpsstramningen, fordi der opstår små, nye job hele tiden.

- Vi må se, hvordan det går. Vi er klogere om halvanden måned, siger jobcenterchef H.C. Knudsen.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier